Femeia care a decapitat un copil la Moscova ar avea legaturi cu Statul Islamic

Luni, 07 Martie 2016, ora 16:50
4887 citiri
Femeia care a decapitat un copil la Moscova ar avea legaturi cu Statul Islamic
Foto: Arhiva Hepta.ro

Femeia care a decapitat o fetita, saptamana trecuta, la Moscova, a fost radicalizata de sotul ei din Uzbekistan, Suhrob Muminov, care a vizitat frecvent membri ai Statului Islamic in Muntii Urgut din aceasta tara, potrivit unei surse din randul anchetatorilor.

Dadaca Gulcekhra Bobokulova, ea insasi mama a trei copii, a ucis-o pe fetita de 4 ani de care avea grija, saptamana trecuta, in timp ce parintii erau plecati de acasa. Femeia a scos capul copilului din geanta la metroul din Moscova, strigand "Allahu Akbar" si ca este terorist, fiind arestata. Bobokulova era de trei ani dadaca fetitei si era tratata ca si cum ar fi facut parte din familie. Totusi, ea se afla ilegal in Rusia, scrie Washington Times.

Soc la metroul din Moscova: A scos un cap taiat de copil din geanta si a strigat "Allahu Akbar"

Unul dintre fiii sai, Rakhmatillo Asurov, in varsta de 19 ani, este in custodia autoritatilor din Uzbekistan, fiind acuzat ca "a fost recrutat de Statul Islamic", potrivit The Mirror.

Anchetatorii cauta acum posibili complici la odioasa crima, iar printre suspecti se numara sotul femeii si o sora a acesteia. Recent, dadaca si-a vizitat sotul in Uzbekistan, unde ar fi fost radicalizata.

Dadaca din Moscova cu un cap de copil in geanta: Criminala era furioasa pe sotul ei

"Dupa ce a luat legatura cu Suhrob, Gulcekhra s-a schimbat complet. Si-a achizitionat un hijab, un covoras pentru rugaciuni si carti religioase. A inceput sa spuna tot felul de absurdidati despre razboiul din Siria", a declarat o sursa din cadrul anchetei.

Intrucat in Rusia nu exista pedeapsa capitala, cel mai probabil dadaca va fi condamnata la inchisoare pe viata intr-un penitenciar din Siberia, scriu jurnalistii straini.

Totusi, oficialii rusi nu au recunoscut public ca acest caz este tratat ca un act terorist, preferand sa spuna ca femeia are probleme psihice, in ciuda informatiilor aparute pe surse potrivit carora criminala ar avea legaturi cu Statul Islamic, organizatie terorista bombardata de aviatia rusa in Siria.

Saptamana trecuta, Gulcekhra Bobokulova le-a dezvaluit anchetatorilor ca a comis crima pentru a razbuna "sangele varsat" al musulmanilor nevinovati, ucisi in loviturile aeriene ale Rusiei din Siria.

Copil decapitat de dadaca la Moscova: M-am razbunat pe Vladimir Putin

Ea a fost dusa, miercurea trecuta, la un tribunal din Moscova, unde a declarat ca Allah i-a ordonat sa omoare copilul. De asemenea, femeia musulmana s-a referit direct la presedintele rus Vladimir Putin, care a anuntat in luna septembrie a anului trecut ca Rusia a inceput o campanie militara impotriva gruparilor teroriste din Siria, in sprijinul lui Bashar al-Assad.

Copil decapitat de dadaca la Moscova: Allah mi-a ordonat

"M-am razbunat pe cei care au varsat sangele. Putin a varsat sangele, avioanele au lansat bombardamentele. De ce sunt ucisi musulmanii? Si ei vor sa traiasca", a spus Bobokulova.

Copil decapitat de dadaca la Moscova: De ce presa din Rusia a ignorat oribila crima, relatand despre Oscar si refugiati

Femeia a marturisit ca ar fi vrut sa mearga in Siria si sa traiasca acolo, insa nu a avut bani pentru asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#dadaca Moscova Statul Islamic, #dadaca decapitat copil Statul Islamic , #Statul Islamic