Femeile, "arma" cu care teroristii jihadisti isi destabilizeaza dusmanii

Joi, 21 Mai 2015, ora 12:33
5683 citiri
Femeile, "arma" cu care teroristii jihadisti isi destabilizeaza dusmanii
Foto: Hepta.ro

In cadrul conflictelor armate, unul dintre cele mai eficient moduri de a-ti distruge dusmanul este sa-i ataci femeile, iar violul si abuzul sexual sunt "strategii" vechi de cand lumea.

Un raport ingrijorator a fost publicat recent, conform caruia sute de fete - unele dintre ele aveau doar 11 ani - au intretinut fara voia lor relatii intime cu membrii gruparii teroriste Boko Haram.

Mai mult, unele au ramas gravide, arata Christianity Today.

Situatii similare se intampla si pe teritoriile ocupate de Statul Islamic.

Scriitoarea Ann Voskamp a vizitat recent taberele de refugiati din nordul Irakului, care sunt pline ochi de persoane care au reusit sa scape de urgia jihadistilor.

Cum sunt tinute femeile egiptene departe de Statul Islamic

Ea a observat ca fetitele de 5-7 ani erau alaturi de familiile lor, insa cele mai mari de 9 ani nu au scapat. Motivul? Teroristii Statului Islamic le vand la targurile de sclavi, unde le dezbraca si le expun. Nu se gandesc la umilinta pe care le-o provoaca si la ce se intampla dupa aceea cu ele. Pe ei ii intereseaza doar banii.

Statul Islamic "a institutionalizat violenta de natura sexuala si brutalitatea fata de persoanele de sex feminin, aceste idei devenind centrul credintei lor", noteaza scriitoarea.

Femeile sunt vandute ca sclave sexuala pentru cel putin 43 de dolari, iar pretul poate urca pana la 172 de dolari, pentru cele foarte tinere.

Organizatia Natiunilor Unite a aratat ca o fata se poate "marita" de mai mult de 20 de ori, iar de fiecare data este nevoita sa treaca printr-o operatie pentru a i se "reda" virginitatea.

Femeile, punctul slab al dusmanului

Dar de ce se intampla toate aceste lucruri? Motivele sunt numeroase si sunt de-a dreptul infricosatoare.

Marturii sumbre ale vietii sub conducerea ISIL: Femeile, transformate in sclavele jihadistilor

Au existat cazuri in care un grup a vrut sa infecteze femeile rivalilor cu anumite boli, pentru a destabiliza comunitatea in care traiesc. Marturia unei femei violate in timpul genocidului din Rwanda arata ca unul dintre violatori, care era infectat cu HIV/SIDA, i-a spus sa stea linistita, ca nu va fi omorata, ci i se va intampla ceva mult mai rau.

Pe de alta parte, unele femei sunt date pe post de mirese de catre parinti, pentru ca gruparile teroriste sa lase familiile respective in pace, iar altele sunt vandute si devin surse de finantare pentru jihadisti.

Nu este o practica a timpurilor moderne. De-a lungul istoriei, violurile au fost folosite pentru a destabiliza dusmanii.

Revenind in prezent, acesta este si cazul Boko Haram. Un guvernator nigerian a precizat ca teroristii au un scop precis, de a lasa femeile insarcinate, pentru ca ideologia lor sa fie transmisa mai departe.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#femei viol abuz Statul Islamic, #femei Statul Islamic, #femei Boko Haram , #Statul Islamic