Fosta sotie a liderului Statului Islamic, marturii incredibile: Era o persoana normala, iubea copiii, era misterios

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 11:24
10887 citiri
Fosta sotie a liderului Statului Islamic, marturii incredibile: Era o persoana normala, iubea copiii, era misterios
Foto: Captura YouTube/Fauzan aziz nur

Fosta sotie a liderului Statului Islamic a condamnat atacurile de la Bruxelles si a facut dezvaluiri despre seful organizatiei teroriste care vrea sa faca prapad in Europa.

Saga al-Dulaimi a vorbit si despre socul pe care l-a avut in momentul in care a descoperit ca fostul ei sot este "cel mai periculos om din lume", scrie The Telegraph.

Al-Dulaimi, acum in varsta de 28 de ani, a devenit cea de-a doua sotie a lui Abu Bakr al-Baghdadi - autoproclamat calif al Statului Islamic - in 2008, cand cei doi locuiau in Irak.

A fost vorba despre o casatorie aranjata, dupa moartea primului sot al femeii. Cei doi au avut impreuna o fiica, Hagar, insa ultima data cand s-au vazut a fost in 2009. Ulterior, Baghdadi a devenit liderul filialei al Qaida din Irak, iar apoi seful ISIL din Siria.

Amintindu-si de relatia ei cu Baghdadi, femeia a declarat pentru Expressen, un ziar suedez, ca s-a casatorit cu "o persoana normala" care, la acea vreme, preda legile islamice la o universitate din Bagdad.

"Nu mi-a spus prea multe despre trecutul sau. Era misterios. Nu era prea vorbaret. Ne intalneam seara, la cina. Isi petrece zilele la universitate, unde preda religie si legea sharia. Uneori disparea timp de cateva zile", a povestit ea.

Dulami locuia intr-un apartament aglomerat, alaturi de cei trei fii ai sai din casatoria anterioara, Baghdadi, prima sa sotie si copiii acesteia din urma. "Iubea copiii. Era o persoana extraordinara in privinta asta", a aratat ea.

Dulami a spus ca relatia ei cu Baghdadi a fost una superficiala, adaugand ca prezenta ei in casa o deranja pe prima sotie a viitorului lider terorist. Asadar, Dulami l-a parasit in 2009 si s-a mutat inapoi cu parintii ei.

Jihadistii au luat-o razna dupa ce liderul Statului Islamic a fost parasit de sotia nemtoaica

Ulterior, Dulami s-a mutat in Siria, unde a fost incarcerata, pentru ca o ruda a sa era o figura proeminenta din filiala al Qaida. In cele din urma a fost eliberata, in cadrul unui schimb de prizonieri, dupa care femeia a fugit in Liban.

Dulami a fost inchisa din nou pentru ca trecuse ilegal granita, insa apoi eliberata. In timp ce se afla in custodia autoritatilor libaneze, cineva i-a aratat o fotografie cu barbatul care candva fusese sotul ei si care devenise comandatul suprem al teroristilor ISIL.

"A fost un soc sa aflu, dupa sapte ani, ca am fost casatorita cu cel mai periculos om din lume. Am spart un geam de nervi", a marturisit ea.

Astazi, Dulami condamna organizatia brutala a fostului sau sot. "Ca mama, consider ca ce fac ei este terorism. Daca cineva imi raneste un fiu, atunci este terorist. Orice mama crede asta", a spus ea.

Referindu-se la fiica ei, care a ramas cu Baghdadi, Dulami a spus ca pe fata "o apasa pe umeri tot dezastrul din lume. Cu ce ar fi copiii vinovati pentru toate astea? Nu e vina ei ca este fiica celui mai vanat terorist".

Familia liderului Statului Islamic, retinuta cand incerca sa plece din Siria

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#fosta sotie lider ISIL, #sotie sef ISIL, #copii lider Statul Islamic , #Statul Islamic