Franta isi trimite avioanele de lupta impotriva Statului Islamic. Obama e fericit

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 09:50
2753 citiri
Franta isi trimite avioanele de lupta impotriva Statului Islamic. Obama e fericit

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat joi ca tara sa este dispusa sa se alature campaniei conduse de Statele Unite impotriva Statului Islamic, inclusiv prin lovituri aeriene impotriva militantilor din Irak.

Observand ca militantii au cucerit un teritoriu important in Irak si Siria, Hollande a sustinut ca gruparea extremista a fost capabila sa se fortifice in parte din cauza inertiei internationale.

Presedintele Frantei a subliniat ca interventia tarii sale se va limita la acordarea de sprijin aerian, inclusiv prin raiduri, scrie New York Times.

Statul Islamic a ocupat 21 de sate kurde intr-o zi

Statul Islamic, cunoscut si ca ISIL, "masacreaza pe oricine i se opune, vaneaza minoritatile, in special crestinii, comite atrocitati impotriva civililor, decapiteaza jurnalisti, isi rastigneste adversarii, rapeste femei. Cu asta avem de-a face", a spus Hollande.

Presedintele Frantei s-a deplasat la Bagdad saptamana trecuta, pentru a ajuta la mobilizarea sprijinului pentru lovituri militare impotriva militantilor islamici.

Joi, el a spus ca s-a intalnit cu consilierii sai militari si au cazut de acord sa ajute Irakul oferind sprijin aerian pentru soldatii irakieni si luptatorii kurzi. El a spus ca avioane de lupta franceze vor lovi imediat ce vor fi identificate tintele.

Obama are verde sa ajute rebelii sirieni care se lupta cu Statul Islamic

Hollande a facut aceste declaratii in timpul celei de a patra conferinte de presa de cand a devenit presedinte in 2012. El a profitat de ocazie pentru a incerca sa-si reafirme autoritatea, in contextul unei economii slabe si avand o cota de popularitate de doar 13%, mai arata sursa citata.

In replica la promisiunea de ajutor impotriva Statului Islamic venita de la Paris, presedintele american Barack Obama a transmis multumiri Frantei pentru cooperare.

"Asteptam cu nerabdare sa ne coordonam cu partenerii nostri francezi, in zilele ce vor urma", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, citat de

USA Today.

Statul Islamic este o grupare terorista sunnita care a avansat rapid vara aceasta si a ocupat teritorii importante in Irak si Siria, unde a proclamat un "califat" si a impus legea islamica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Franta lovituri aeriene Irak, #Franta Obama Statul Islamic, #Hollande avioane lupta Irak , #Statul Islamic