Harta tarilor care declara razboi Statului Islamic, facuta publica - si Romania lupta cu jihadistii

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 17:20
16292 citiri
Harta tarilor care declara razboi Statului Islamic, facuta publica - si Romania lupta cu jihadistii

Peste 50 de tari, printre care si Romania, sunt implicate in noul razboi impotriva terorismului, presedintele american Barack Obama anuntand ca aceasta coalitie multinationala va distruge Statul Islamic.

Obama a tinut un discurs amenintator la adresa jihadistilor care au ocupat teritorii vaste din Siria si Irak, miercuri, la Adunarea Generala a ONU, relateaza Defense One.

Victor Ponta, intalnire la New York cu Victoria Nuland - discutii despre Statul Islamic

Aproape 140 de sefi de stat si guvern s-au reunit saptamana aceasta la New York, printre care si premierul Victor Ponta, iar obiectivul liderului american este sa ii convinga pe cat mai multi dintre ei sa se alatura coalitiei internationale impotriva extremistilor din Orientul Mijlociu.

Franta a lansat primele atacuri aeriene impotriva Statului Islamic

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Pana acum, peste 50 de tari s-au angajat sa sprijine militar, financiar sau informatic SUA, potrivit Departamentului de Stat american. Coalitia include aliati puternici precum Marea Britanie si Canada, dar si state precum Romania, Ucraina, Franta, Germania, Italia, Finlanda, Norvegia si Turcia (semnalate cu albastru pe harta).

"Singurul limbaj inteles de acesti criminali este limbajul fortei", a declarat Obama miecuri, catalogand gruparea terorista drept "un cancer" care ameninta intreaga omenire.

Obama, decis sa extermine Statul Islamic: Nu este o lupta pe care America o duce singura

De asemenea, liderul SUA a condamnat decapitarile ostaticilor, folosind cuvinte precum "ura", "rautate" si "fanatism". "Statele Unite ale Americii vor lucra intr-o coalitie multinationala pentru a nimici aceasta retea a mortii", a asigurat Obama.

Totusi, numai cateva dintre tarile aliate au lansat lovituri aeriene impotriva jihadistilor de la Statul Islamic, printre care, SUA, Franta si cinci tari arabe.

Extremistii ameninta toti cetatenii tarilor din coalitie

Statul Islamic a postat pe Internet, la inceputul acestei saptamani, o inregistrare audio in care adeptii sai sunt indemnati sa atace civilii din tarile membre ale coalitiei conduse de SUA, implicate in atacurile aeriene impotriva miscarii jihadiste.

ISIL ameninta toti cetatenii tarilor care i se opun: Nu o sa va simtiti in siguranta nici in propriile dormitoare

Este vorba despre un discurs al purtatorului de cuvant al Statului Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, care incurajeaza musulmanii sa ucida "necredinciosii" din tarile ce fac parte din coalitie.

"Daca puteti ucide un necredincios american sau european - in special un francez din cei dispretuitori si murdari - sau un australian, sau un canadian, sau orice alt necredincios dintre necredinciosii care poarta razboiul, inclusiv cetatenii tarilor care s-au alaturat unei coalitii impotriva Statului Islamic... ucideti-i in orice maniera sau fel, indiferent cum ar fi", indeamna Adnani.

Doi ostatici germani, amenintati cu moartea de islamisti afiliati Statului Islamic

"Mobilizati-va fortele, amenintati pe cine vrei, complotati, armati-va trupele, omorati-ne si distrugeti-ne. Acest lucru nu va va folosi. Veti fi invinsi! America si aliatii ei cruciati si atei nu sunt in stare sa lupte terestru?", a mai amenintat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coalitie Stat Islamic, #tari lupta Stat Islamic, #Romania Stat Islamic , #Statul Islamic