ISIL ameninta toti cetatenii tarilor care i se opun: Nu o sa va simtiti in siguranta nici in propriile dormitoare

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 15:53
5276 citiri
ISIL ameninta toti cetatenii tarilor care i se opun: Nu o sa va simtiti in siguranta nici in propriile dormitoare

Gruparea terorista Statul Islamic a postat pe Internet o noua inregistrare audio in care adeptii sai sunt indemnati sa atace civilii din tarile membre ale coalitiei conduse de SUA, implicate in atacurile aeriene impotriva miscarii jihadiste.

Este vorba despre un discurs de aproape 42 de minute al purtatorului de cuvant al Statului Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, care incurajeaza musulmanii sa ucida "necredinciosii" din tarile ce fac parte din coalitie, scrie CBC.

Al Qaida, rugaminte pentru Statul Islamic: Eliberati britanicul care urmeaza sa fie decapitat

"Daca puteti ucide un necredincios american sau european - in special un francez din cei dispretuitori si murdari - sau un australian, sau un canadian, sau orice alt necredincios dintre necredinciosii care poarta razboiul, inclusiv cetatenii tarilor care s-au alaturat unei coalitii impotriva Statului Islamic... ucideti-i in orice maniera sau fel, indiferent cum ar fi", indeamna Adnani.

Purtatorul de cuvant al gruparii extremiste vorbeste in cadrul inregistrarii, despre secretarul de stat al Statelor Unite John Kerry, numindu-l "batranul necircumcis", dar si despre presedintele Barack Obama caruia ii spune "catarul evreilor, care brusc a devenit seic, muftiu si un predicator islamic, avertizand oamenii si propovaduind in apararea Islamismului, sustinand ca Statul Islamic nu are nicio legatura cu religia islamismul", potrivit Daily Mail.

Mai mult decat atat, Statul Islamic i-a amenintat pe americani, potrivit NBC News.

"Mobilizati-va fortele, amenintati pe cine vrei, complotati, armati-va trupele, omorati-ne si distrugeti-ne. Acest lucru nu va va folosi. Veti fi invinsi. America si aliatii ei cruciati si atei nu sunt in stare sa lupte terestru?"

Abu Mohammad al-Adnani transmite are un mesaj si pentru civilii americani si europeni.

"Veti plati pretul mergand pe strada, uitandu-va-n stanga si-n dreapta, temandu-va de musulmani. Nu o sa va simtiti in siguranta nici macar in propriile dormitoare".

Amenintarile din acest mesaj sunt similare cu cele facute si in alte mesaje propagandistice ale miscarii extremiste.

SUA construiesc o coalitie internationala pentru a combate gruparea sunnita ce a ocupat bucati mari din Irak si Siria, unde a proclamat un "califat".

Avioanele de razboi americane si franceze au lovit deja tinte ale Statului Islamic in Irak si le-ar putea extinde si in Siria.

Si Romania a anuntat ca sprijina coalitia internationala impotriva gruparii Statul Islamic si va lua parte la ceea ce este decis strategic si operational in cadrul acestei coalitii.

"Din toate discutiile cu toate institutiile statului, pot sa afirm deja public sprijinul Romaniei pentru coalitia internationala care se formeaza in vederea combaterii organizatiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria si Irak. Este vorba despre un efort international, la care Romania, asa cum a facut intotdeauna in ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic si operational", a declarat premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de saptamana trecuta.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Statul Islamic amenintare necredinciosi, #Statul Islamic amenintare , #Statul Islamic