Japonia, maniata de decapitarea ostaticului Statului Islamic

Autor: Ana Ilie
Duminica, 01 Februarie 2015, ora 11:23
5454 citiri
Japonia, maniata de decapitarea ostaticului Statului Islamic
Foto: USA Today

Japonia este maniata si indurerata dupa ce gruparea terorista Statul Islamic a postat pe Internet o inregistrare video in care este infatisata decaspitarea lui Kenji Goto.

"Ma simt indignat fata de acest act de terorism imoral si oribil", a reationat premierul Shinzo Abe, dupa convocarea unei intalniri de urgenta a cabinetului. Acesta a promis ca Japonia nu va ceda in fata terorismului si ca va continua sa ofere ajutor umanitar tarilor care se lupta cu extremistii Statului Islamic, scrie USA Today.

"Cand ma gandesc la durerea familiei sale, raman fara vorbe (...) Guvernul a facut toate eforturile pentru a-i obtine eliberarea si suntem cuprinsi de un regret profund", a mai spus acesta.

Ministrul japonez al Apararii, Gen Nakatani, a anuntat ca exista prea putine indoieli cu privire la veridicitatea inregistrarii video a executiei.

In fata resedintei oficiale a lui Abe s-au strans, duminica, mai multe persoane, pentru a-si demonstra simpatia fata de ostatic. Oamenii se declara furiosi ca Guvernul nu l-a salvat pe Kenji.

Un purtator de cuvant al Guvernului a aratat ca amenintarile din partea Statului Islamic au dus la intarirea securitatii la aeroporturi si la interesele japoneze din afara tarii, precum ambasade si scoli.

Statul Islamic a mai decapitat un japonez: Incepe cosmarul pentru Tokyo!

Gruparea extremista Statul Islamic a dat publicitatii sambata inregistrarea video care prezinta decapitarea jurnalistului japonez Kenji Goto.

In imaginile postate pe site-urile de propaganda jihadista se vede cum japonezul Goto este ucis de un militant cu fata acoperita, care vorbeste cu accent britanic.

Expira ultimatumul Statului Islamic: Apelul disperat al mamei ostaticului japonez

Inregistrarea video este intitulata "Mesaj pentru guvernul japonez", iar pe parcurs ucigasul poate fi auzit cum spune ca "a inceput cosmarul pentru Tokyo".

Statul Islamic intra in Egipt: Masacru fara precedent in Peninsula Sinai

Statul Islamic a solicitat recent eliberarea irakienei Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte in Iordania pentru implicarea intr-un atac terorist in 2005, in care au fost ucise 60 de persoane, pentru a nu-l decapita pe japonez si pe un alt ostatic, pilot iordanian.

La sfarsitul saptamanii trecute, jihadistii au mai publicat o inregistrare, in care Kenji Goto tine in brate ceea ce pare a fi cadavrul altui ostatic japonez, Haruna Yukawa, care a fost si el decapitat.

Haruna Yukawa a fost ucis dupa ce guvernul nipon nu a indeplinit cerinta teroristilor - 200 de milioane de dolari rascumparare, in 72 de ore.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Japonia ostatic decapitat, #Japonia ostatic Stat Islamic , #Statul Islamic