Jihadisti dusi cu presul: Sustinatorii ISIL poarta o lupta imaginara pentru un oras care n-a existat niciodata

Marti, 09 Iunie 2015, ora 20:59
6057 citiri
Jihadisti dusi cu presul: Sustinatorii ISIL poarta o lupta imaginara pentru un oras care n-a existat niciodata
Foto: Hepta.ro

Sustinatorii Statului Islamic dau dovada de un fanatism care merge dincolo de realitate, acestia fiind dispusi sa sustina cauza unei presupuse lupte duse de gruparea terorista intr-un oras... care nu exista in realitate.

Batalia imaginara purtata de sustinatorii gruparii teroriste are loc intr-un oras ce a fost inventat intr-o postare pe Twitter, de catre un barbat irakian care traieste in Londra, scrie The Independent.

Acesta a inventat deliberat orasul "Shichwa", pretinzand ca gruparea extremista sunnita a fost alungata de militiile siite.

Ahmad al Mahmoud, irakianul din Londra, a spus ca dupa 48 de ore fara stiri din tara sa natala, a decis impreuna cu un prieten sa creeze vesti incluzand acest oras, pentru a vedea cum sustinatorii numerosi ai partilor din conflict reactioneaza pe retelele sociale.

Cei doi au publicat informatii false pe Twitter, care aratau ca Shichwa se afla la nord de orasul adevarat Karbala, aducand in sustinerea acestora rapoarte false de la televiziuni internationale, insotite de capturi video.

Potrivit lui Mahmoud, numele a fost ales in mod deliberat deoarece reprezinta numele unui tip de putinei de unt din Irak, precizand ca totul a inceput ca o gluma, deoarece oamenii familiari cu vocabularul irakian stiu ce inseamna acel cuvant.

"Insa multi dintre sustinatorii Statului Islamic sunt din toata lumea si au crezut ca era o batalie reala", a mai spus irakianul.

Odata ce stirea declansata de Mahmoud a prins viteza pe Twitter, alti irakieni s-au alaturat acestei distractii, falsificand poze despre care sustinatorii celor doua parti combatante au crezut ca sunt reale, iar cineva chiar a facut o harta si a localizat orasul pe ea.

Altcineva a facut o imagine in Photoshop, pretinzand ca acolo este sediul consiliului Statului Islamic, iar totul a primit chiar si o poveste ce a parut sa fie adevarata.

O captura video falsificata, cu o burtiera, de pe CNN, in care se punea in discutie "ce ar trebui SUA sa faca in legatura cu Shichwa", a captat atentia forumurilor sustinatorilor Statului Islamic. Curand, acestia s-au acuzat de "tradare", raportand infrangerea militara si pretinzand ca inca detin teritoriul imaginar.

De asemenea, unii sauditi si sirieni au acuzat gruparea terorista ca a dezertat musulmani sunniti in Shichwa, in ciuda faptului ca Mahmoud nu a dat niciodata detalii despre rezidentii orasului, fiind totodata apeluri catre armata Arabiei Saudite sa trimita trupe la granita, in cazul in care luptele se vor intensifica.

In cele din urma, vazand ca lucrurile continua in acest fel pe Twitter, Mahmoud a spus ca a decis ca experimentul sau "a scapat de sub control" si i-a pus capat, trimitand mesaje care au confirmat ca asa-numita batalie de la Shichwa a fost de fapt o farsa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Statul Islamic lupta oras inventat, #Statul Islamic lupte Irak, #sustinatori Statul Islamic , #Statul Islamic
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Si noi, ar fi de presupus sa credem tot basmul asta, nu!?