Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jihadistii de la Statul Islamic publica noi imagini cutremuratoare: un copil de 10 ani ucide un spion

Marti, 10 Martie 2015, ora 23:11
15303 citiri
Jihadistii de la Statul Islamic publica noi imagini cutremuratoare: un copil de 10 ani ucide un spion
Foto: Daily Mail

Jihadistii de la Statul Islamic au publicat un material video cutremurator, in care este infatisat un baiat care executa un ostatic al teroristilor.

Calaul, care nu pare a avea mai mult de zece ani, il impusca mortal pe Muhammad Said Ismail Musallam, capturat de jihadisti, relateaza Daily Mail.

Clipul de 13 de minute il prezinta pe prizonier, care a fost capturat in Siria anul trecut, vorbind despre cum a fost trimis in tara intr-o misiune a serviciilor de informatii israeliene.

Strategia de succes a Statului Islamic - social media, Nutella si pisici "jihadiste"

Ulterior, prizonierul in varsta de 19 ani apare in genunchi in fata unui luptator jihadist, iar apoi este impuscat in cap de un baiat ce nu pare a avea mai mult de zece ani.

Efecte speciale si coloana sonora

Clipul, care are o grafica buna si are chiar fundal sonor, este mult mai avansat din punct de vedere tehnic decat precedentele materiale video distribuite de jihadisti.

Inregistrarea debuteaza cu Musallam, care povesteste modul in care a fost recrutat de catre un vecin care a lucrat pentru politia israeliana. Priznonierul priveste calm spre camera si declara ca a fost abordat de un vecin israelian care i-au cerut sa lucreze pentru serviciile de informatii. Ostaticul spune ca atat tatal, cat si fratele sau l-au incurajat sa devina spion. "In acel moment am stiut ca ei insisi sunt spioni", spune Musallam.

John jihadistul, un produs al statului: Cum ii impinge Europa pe tineri in ghearele Statului Islamic

In continuare, el descrie modul in care el a fost instruit, intr-o tabara din Ierusalim, sa foloseasca arme si sa reziste tehnicilor de interogare brutale, inainte de a fi trimis in Siria intr-o misiune.

Adolescentul precizeaza ca i s-a spus sa se infiltreze printre teroristii de la Statul Islamic si sa furnizeze informatii referitoare la depozitele de arme, tabere de antrenament si membri palestinieni ai gruparii teroriste. Musallam povesteste cum a intrat Turcia, dupa care a trecut ilegal granita in Sirinia, in regiunea controlata de jihadisti.

Prizonierul vorbeste si despre modul in care a fost prins si interogat de jihadisti, care au inceput sa aiba banuieli in momentul in care a parasit o casa de oaspeti pentru a da un telefon tatalui sau. Apoi, in timpul interogatoriului, a recunocut ca este spion israelian. Musallam isi indeamna apoi tatal si fratele, pe care ii invinovateste pentru ca l-au bagat "in aceasta mizerie", sa se "pocaiasca" pentru ce au facut. "Ma adresez acum celor care vin catre Statul Islamic, nu veti reusi deloc", adauga tanarul.

Noua straini, inclusiv din state UE, au fost rapiti in Libia de teroristii de la Statul Islamic

Prima parte a filmului se incheie cu formula "urmeaza sa fie executat (to be executed) ", cu prim plan pe fata prizonierului, care se decoloreaza si in final imaginea este alb-negru. Acesta este de altfel unul dintre multele efecte folosite in film.

Calaul de zece ani este unul dintre "puii califatului"

Ulterior, Musallam este escortat pe un camp si executat de un baiat, descris de un alt jihadist ISIL, care vorbeste in franceza, drept "unul dintre puii califatului".

Dupa ce copilul il impusca de mai multe ori in cap pe ostatic, striga "Allahu Akbar!" (Dumnezeu este mai mare).

Videoclipul se incheie cu o lista a presupusilor agenti Mossad si informatii personale, cum ar fi adresa si, in unele cazuri, chiar apar fotografii ale presupusilor spioni.

Potrivit Haaretz, tatal lui Musallam a declarat ca fiul sau nu a avut nimic de-a face cu Mossad sau cu vreun alt serviciu secret, ci a fost racolat pe Internet de jihadistii de la Statul Islamic.

Autenticitatea materialului video, care a aparut pe mai multe conturi de Twitter folosite de jihadisti, nu a putut fi confirmata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Statul Islamic executie spion, #copil impusca prizonier, #video socant Statul Islamic , #Statul Islamic