Legea care stabileste cum vor fi tratate sclavele Statului Islamic: Cine si cand are voie sa faca sex cu ele

Autor: Ana Ilie
Marti, 29 Decembrie 2015, ora 12:42
11795 citiri
Legea care stabileste cum vor fi tratate sclavele Statului Islamic: Cine si cand are voie sa faca sex cu ele
Foto: Arhiva Hepta.ro

Teologii gruparii extremiste Statul Islamic au emis un edict religios, "fatwa", cu privire la felul in care "proprietarii" femeilor luate in sclavie trebuie sa le trateze pe acestea, in special circumstantele in care pot intretine relatii sexuale cu ele.

Aceasta fatwa este cea mai detaliata de pana acum si incearca, potrivit expertilor, sa puna capat unor abuzuri in tratamentul femeilor luate in sclavie, scrie dnaindia.com.

Fatwa 64, emisa la 29 ianuarie 2015, enumera 15 interdictii cu privire la tratamentul sclavelor.

Edictul are putere de lege si face parte din documentele obtinute de fortele speciale americane in cursul unui raid in Siria in luna mai.

Documente obtinute de la Statul Islamic dezvaluie organizarea sa interna: Departamente pentru sclavi si prada de razboi

Printre prevederile edictului se numara: interdictia ca un tata si un fiu sa faca sex cu aceeasi sclava; interdictia ca proprietarului unei mame si a fiicei sale sa faca sex cu ambele; interdictia ca doi proprietari ai aceleiasi femei sclave sa aiba amandoi relatii sexuale cu ea.

ONU si grupurile de protectie a drepturilor omului au acuzat Statul Islamic ca rapeste sistematic si violeaza mii de femei si fete cu varste incepand cu 12 ani, in special membre ale comunitatii Yazidi. Multe dintre acestea au fost facute cadou soldatilor sau vandute ca sclave sexuale.

Marturia cutremuratoare a unei tinere Yazidi, despre perioada cand a fost sclava sexuala a Statului Islamic

Exploatarea sexuala a sclavelor de catre Statul Islamic a fost bine documentata si pana acum insa, spune expertul Cole Bunzel de la Universitatea Princeton, aceasta fatwa este mai detaliata decat oricare de pana acum.

"Dezvaluie adevaratele ingrijorari ale proprietarilor de sclavi din Statul Islamic", insa "nu tot ce este in fatwa indica o incalcare recenta. Nu inseamna ca tatal si fiul au impartit aceeasi fata. Sunt avertizati sa nu o faca. Dar pot sa pun pariu ca unele din aceste incalcari au avut loc in realitate", spune acesta.

Seful Statului Islamic: Atacurile Rusiei si SUA nu ne-au slabit. Statul nostru e infloritor, pur si puternic

Fatwa mai instruieste proprietarul unei sclave sa "arate compasiune fata de ea, sa fie bun cu ea, sa nu o umileasca si sa nu ii dea sarcini pe care nu le poate face". Mai mult, nu trebuie sa o vanda unei persoane despre care stie sigur ca o va trata rau.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Stat Islamic viol sclave, #Stat Islamic sclave sexuale , #Statul Islamic
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Sa traduceti toata "fatwa" in germana si suedeza.