Liderul Statului Islamic din Afganistan si Pakistan, ucis de drona - Al patrulea intr-o saptamana

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 20:25
7238 citiri
Liderul Statului Islamic din Afganistan si Pakistan, ucis de drona - Al patrulea intr-o saptamana
Foto: Hepta.ro

Liderul gruparii Statul Islamic in Afganistan si Pakistan a fost ucis intr-un tir al unei drone americane in estul Afganistanului, au anuntat autoritatile afgane.

Moartea lui Hafez Said este o lovitura dura pentru reteaua extremista care, desi se afla inca intr-un stadiu embrionar in regiune, incearca sa se implanteze durabil in zona.

Jihadisti se confrunta in provincia Nangarhar, unde a avut loc lovitura aeriana, atat cu serviciile de securitate guvernamentala, cat si cu insurgentii afgani, foarte bine inradacinati in regiune.

Potrivit serviciilor de informatii afgane, Hafez Said a fost omorat vineri, in timp ce participa la o reuniune cu alte cadre de conducere ale Statului Islamic. Doi comandanti afiliati jihadistilor, care sustin ca au fost prezenti la intalnire, au confirmat moartea lui Hafez Said. Potrivit acestora, ramasitele sale pamantesti au fost ingropate intr-un loc tinut secret imediat dupa atac.

In total, tirul aerian a provocat moartea a 30 de persoane din ierarhia Statului Islamic, informeaza serviciile de spionaj afgane intr-un comunicat.

Colonelul Brian Tribus, un purtator de cuvant al trupelor americane in Afganistan, a confirmat ca un tir al unei drone americane a avut loc in aceasta provincie vineri, fara a preciza identitatea persoanelor vizate.

Hafez Said a fost numit in ianuarie la conducerea retelei extremiste in fruntea SI din "provincia Khorasan", o regiune care inglobeaza Agfanistanul, Pakistanul si anumite zone din tarile limitrofe.

Intre timp, numerosi combatanti talibani au dezertat si s-au alaturat jihadistilor Statului Islamic din zona.

Lider al Statului Islamic, ucis cu drona in Afganistan

Moartea lui Hafez Said este cea mai recenta dintr-o serie de morti in randul liderilor gruparii extremiste Statul Islamic din Afganistan ce au avut loc saptamana aceasta.

Shahidullah Shahid a fost ucis intr-o lovitura aeriana efectuata de o drona, saptamana aceasta, in Afganistan.

Ce trebuie sa faca Obama, pas cu pas, pentru infrangerea Statului Islamic

Oficialii din securitatea afgana sustin ca el a fost ucis in acelasi atac cu drona in care au fost omorati un alt comandant al Statului Islamic si zeci de militanti.

In ultima perioada, cel putin inca doi lideri ai gruparii extremiste, pe langa Shahid, au fost ucisi in atacuri cu drona in Afganistan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Afganistan lider Stat Islamic ucis, #lider Stat Islamic ucis drona , #Statul Islamic