Luptatorii Statului Islamic sustin ca au executat o spioana din Rusia

Marti, 10 Mai 2016, ora 18:39
3217 citiri
Luptatorii Statului Islamic sustin ca au executat o spioana din Rusia
Foto: Hepta.ro

Adeptii Statului Islamic sustin ca o spioana din Rusia infiltrata in gruparea terorista a fost ucisa, dupa ce activitatea sa sub acoperire a provocat pierderea vietilor mai multor jihadisti.

Numele femeii ar fi fost Elvira, iar vanatorii de spioni ai Statului Islamic au cautat-o, i-au dat de urma si au executat-o, potrivit ultimului numar al revistei online in limba rusa a gruparii teoriste, relateaza Fox News.

Articolul din Istok, cu titlul "Elvira Karaeva - agent al serviciilor speciale rusesti", are ca subiect o femeie pe care Statul Islamic din regiunea Caucazilor a acuzat-o ca este agent al serviciilor de informatii rusesti.

Executiile Statului Islamic: Peste 4.000 de oameni ucisi in mai putin de doi ani - Frati executati de frati si copii pusi sa ucida

Potrivit articolului, Karaeva a actionat ca spion patru ani, perioada in care a transmis in secret informatii despre gruparile jihadiste din Caucaz, inclusiv locurile in care se afla luptatorii islamisti si fotografii ale acestora.

In articol se noteaza ca, desi Karaeva a fost interogata de "autoritatile de investigatii" ale Statului Islamic, a reusit sa ii convinga pe islamisti de nevinovatia sa. Insa atunci cand gruparea terorista a folosit o "manevra vicleana de investigatie", femeia a marturisit si a fost apoi executata de un membru al Statului Islamic.

"Elvira a dat informatii serviciilor speciale rusesti despre fratii nostri si surorile noastre, care duc razboiul jihadului in provincia Caucazului", se arata in articol.

Femeia, a carei identitate nu a fost confirmata de Rusia, a furnizat Kremlinului locul in care se afla ascunzatori, baze secrete si pozitii ale membrilor Statului Islamic, potrivit retelei teroriste.

Sefii spionajului american avertizeaza: Statul Islamic are planuri criminale in Europa si SUA

In articol scrie ca femeia poate fi auzita pe o inregistrare audio vorbind despre rolul sau in cadrul serviciilor de informatii rusesti. De asemenea, era casatorita cu un jihadist, numit Abu Muslim, pe care l-a otravit.

Potrivit islamistilor, alti cinci membri ai lor au fost ucisi, iar altii au fost raniti de "actiunile josnice ale Elvirei Karaeva".

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, nu a comentat dezvaluirile din revista Statului Islamic. El insusi un musulman, Kadirov a fost nemilos in lupta impotriva gruparii teroriste, spunand ca forte speciale ale republicii sale lupta in Siria si ca a creat o retea de spioni care urmaresc Statul Islamic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#spioana ruseasca ucisa Statul Islamic, #Elvira spioana Rusia, #spion Rusia Statul Islamic , #Statul Islamic