Noi dezvaluiri despre Statul Islamic: Copii rapiti, torturati si indoctrinati

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 10:58
4329 citiri
Noi dezvaluiri despre Statul Islamic: Copii rapiti, torturati si indoctrinati
Foto: New York Daily News

Zeci de copii sirieni kurzi povestesc cum au fost prinsi de militantii gruparii extremiste Statul Islamic, cand se indreptau spre casa, in Kobani, dupa ce isi dadusera examenele la scoala.

Minorii spun ca au fost torturati si umiliti, relateaza organizatia Human Rights Watch, pe baza interviurilor cu patru copii care sustin ca au fost tinuti captivi de gruparea jihadista timp de mai multe luni, scrie CNN.

Adeptii Statului Islamic, atrasi prin sex si agresiune, nu prin religie - explicatia psihologica

Desi acest raport nu a putut fi verificat, sursa citata arata ca exista precedente care sustin asemenea afirmatii. Autoritatile internationale, martorii si persoanele implicate in lupta din Siria si Irak au acuzat Statul Islamic de crime de razboi si alte crime in teritoriile pe care le-a ocupat, inclusiv luarea in sclavie a femeilor si copiilor.

Puii Statului Islamic. Cum sunt copiii educati in scoala Jihadului

Baietii, cu varsta intre 14 s 16 ani, spun ca au facut parte dintr-un grup de copii care facea drumul de 150 de kilometri intre Alep si Kobani, dupa examene, cand militantii sunniti i-au oprit si i-au retinut, pe 29 mai.

In decurs de cateva ore, Statul Islamic a eliberat aproximativ 100 de fete, insa a tinut baietii intr-o scoala din Manbij, la 50 de kilometri de Kobani. Acolo, baietii au dormit pe podele, au facut baie la doua saptamani, au mancat de doua ori pe zi si din cand in cand au primit vizita sau telefoanele parintilor.

Copiii au fost fortati sa urmareasca inregistrari video cu ostaticii decapitati de Statul Islamic, sa se roage de cinci ori pe zi si sa memoreze unele parti din Coran.

Daca nu se descurcau suficient de bine la lectiile de religie, incercau sa scape sau faceau altceva ce putea fi calificat drept nesupunere, baietii erau batuti cu cabluri electrice si furtune, arata Human Rights Watch. "Cateodata ne bateau si fara motiv", a spus un baiat de 16 ani.

Copiii care aveau rude cu legaturi cu militiile kurde erau cei mai abuzati. Statul Islamic ii considera necredinciosi pe cei din militiile kurde, asa ca sunt tratati precum cetateni de mana a doua si dusmani. Copiilor li s-a cerut sa spuna adresele rudelor respective, care vor fi prinse si ucise de Statul Islamic, cand va patrunde in Kobani.

Unii dintre copii au evadat, altii au fost eliberati si unii au fost dati la schimb. Statul Islamic a eliberat 75 de baieti in septembrie - din acest grup fac parte si cei intervievati. Baietii s-au refugiat peste granita, in Turcia. Militantii le-au dat fiecaruia echivalentul unui dolar american si un DVD cu materiale religioase. Alti 25 de baieti au fost eliberati in octombrie.

La Kobani se poarta lupte grele de mai multe luni. Orasul kurd aflat la granita dintre Siria si Turcia este asediat de Statul Islamic.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Statul Islamic copii rapiti, #Statul Islamic torturi , #Statul Islamic