O femeie, primul kamikaze kurd impotriva Statului Islamic

Autor: Ana Ilie
Luni, 06 Octombrie 2014, ora 15:50
4267 citiri
O femeie, primul kamikaze kurd impotriva Statului Islamic

Un nou asalt al gruparii extremiste Statul Islamic a fost respins, luni, de kurzii din orasul sirian Kobani. Lupta a avut loc dupa ce o tanara kurda a comis un atentat sinucigas impotriva jihadistilor.

Militantii Statului Islamic au incercat sa ia cu asalt orasul Kobani, aflat aproape de granita cu Turcia, simultan dinspre est si vest, insa luptatorii kurzi au respins atacul, arata AFP, citata de France24.

Britanic decapitat de Statul Islamic: Liderii lumii isi exprima oroarea

Un oficial sirian kurd aflat in Kobani a anuntat ca orasul a fost bombardat puternic de catre jihadisti si au avut loc lupte grele. Kurzii au reusit sa respinga asaltul in cele din urma.

Oficialul a mai precizat ca luptatorii Statului Islamic se afla la mai putin de un kilometru de oras si loviturile aeriene ale coalitiei internationale condusa de SUA nu sunt suficiente pentru a stavili noi atacuri.

Idris Nahsen s-a plans de lipsa de coordonare dintre comandantii coalitiei si luptatorii kurzi aflati pe teren.

Noi atrocitati comise de teroristii de la Statul Islamic: trei femei si sapte barbati, decapitati in Siria (Video)

Intr-o demonstratie a disperarii tot mai mari a kurzilor din Kobane, o femeie a apelat la un atac sinucigas. Ea s-a aruncat in aer langa o pozitie a Statului Islamic la est de Kobani, duminica. Este pentru prima data cand un luptator kurd adopta aceasta tactica utilizata frecvent de jihadisti.

Nahsen a confirmat atacul sinucigas insa nu a precizat daca vor mai urma si altele. "Nu stiu. Are legatura cu situatia. Noi nu avem aceasta strategie", a precizat acesta.

Kobani este asediat de trei saptamani de jihadstii Statului Islamic si a devenit un punct important in lupta internationala impotriva gruparii extremiste.

Statul Islamic a ocupat teritorii importante in Siria si Irak unde a proclamat un califat si a impus o varianta dura a islamului.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Statul Islamic atacator sinucigas, #Statul Islamic asediu Kobani , #Statul Islamic