Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ostatic britanic rapit de Statul Islamic: Apel disperat al familiei

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 08:20
2112 citiri
Ostatic britanic rapit de Statul Islamic: Apel disperat al familiei

Familia jurnalistului John Cantlie, detinut ostatic de catre jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic, a cerut luni rapitorilor sai sa o contacteze.

Intr-un comunicat, sora ostaticului, Jessica Cantlie, cere gruparii ISIL sa "reia" dialogul cu familia, care ar fi fost intrerupt. Noile incercari de restabilire a contactului ar fi ramas fara raspuns, relateaza AFP.

"Ne-am aflat in contact printr-o cale pe care voi ati initiat-o, dar totul s-a intrerupt din motive cunoscute de voi", a declarat Jessica Cantlie.

Statul Islamic, mesaj pentru Occident intr-un nou clip: Veti avea o surpriza oribila (Video)

"Cerem in mod insistent persoanelor care il detin pe John sa redeschida mijlocul de comunicare utilizat anterior, prin care vom continua sa trimitem mesaje, si asteptam raspunsul vostru pentru ca, potrivit dorintei tuturor, sa putem relua dialogul", continua ea in acest comunicat.

"Imploram ISIL sa reia contactul direct", scrie ea. Jessica a declarat ca tatal ei, Paul Cantlie, care a pledat deja pentru eliberarea fiului sau, este bolnav in faza terminala si ca ea vorbeste in numele intregii familii.

Acest indemn intervine dupa ce Statul Islamic a ucis prin decapitare pana acum patru ostatici occidentali, si anume pe jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff, pe lucratorul umanitar britanic David Haines si voluntarul britanic Alan Henning.

Statul Islamic, nou clip cu un ostatic destinat lui Barack Obama (Video)

John Cantlie, un jurnalist britanic in varsta de 43 de ani, a lucrat pentru Sunday Times, Sunday Telegraph si AFP. El a fost rapit in noiembrie 2012 impreuna cu James Foley.

Dupa ce a fost dat disparut timp de aproape doi ani, John Cantlie a reaparut pe 18 septembrie, imbracat intr-un costum de culoare portocalie, intr-o inregistrare video difuzata de ISIL.

De atunci, John Cantlie a aparut in mai multe inregistrari video de propaganda in care s-a exprimat singur in fata camerei de filmat pentru a critica administratia americana si Guvernul britanic sau atacurile aeriene ale coalitiei internationale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Statul Islamic ostatic britanic, #Statul Islamic familie britanic, #John Cantlie Statul Islamic , #Statul Islamic