Ostaticul norvegian executat de Statul Islamic a fost torturat in fata camerelor de luat vederi

Autor: Ana Ilie
Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 10:16
11267 citiri
Ostaticul norvegian executat de Statul Islamic a fost torturat in fata camerelor de luat vederi
Foto: Hepta.ro

Gruparea Statul Islamic a torturat un ostatic norvegian si a trimis inregistrarile Guvernului de la Oslo, cerand rascumparare. In cele din urma, ostaticul a fost ucis, alaturi de un captiv chinez.

Gruparea extremista a publicat cele doua imagini ale barbatilor in penultima pagina a revistei sale de limba engleza si a explicat ca acestia au fost "executati dupa ce au fost abandonati de natiunile si organizatiile necredincioase". In aceste imagini, ambii ostatici par a fi fost impuscati, scrie AP, citata de Yahoo.

Norvegianul a fost identificat drept Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, in varsta de 48 de ani, absolvent de filosofie politica. Chinezul, Fan Jinghui, in varsta de 50 de ani, era un "ratacitor" din Beijing, dupa cum singur s-a descris.

Militantii nu au spus cand si unde au fost capturati cei doi. Se stie insa ca Grimsgaard-Ofstad a ajuns in Idlib, Siria, pe 24 ianuarie.

Premierul norvegian Erna Solberg a declarat, intr-o conferinta de presa, ca guvernul sau nu poate confirma moartea cetateanului norvegian, dar nu are motive sa se indoaisca de autenticitatea mesajului ISIL.

"Este durerors pentru intreaga familie si intreaga tara", a spus aceasta, subliniind ca guvernul sau "nu plateste rascumparare" gruparilor "barbare" precum Statul Islamic. "Chiar daca doare, nu trebuie sa lasam niciodata teroristii sa invinga", a spus premierul norvegian.

La randul sau, ministrul norvegian de Externe, Borge Brende, a detaliat ca cetateanul norvegian a fost torturat si fotografii din inregistrarea video a torturii au fost trimise autoritatilor, impreuna cu o cerere de rascumparare. Brende a mai spus ca face aceste dezvaluiri cu acordul familiei victimei.

Statul Islamic a executat ostatici din Norvegia si China

Gruparea terorista Statul Islamic a anuntat, miercuri, ca a executat doi cetateni straini care erau tinuti ostatici, dupa ce in urma cu doua luni a cerut rascumparare pentru eliberarea lor. Este vorba despre un norvegian si un chinez.

Statul Islamic o ameninta pe Merkel, in prima inregistrare in limba germana - noi ostatici executati

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Stat Islamic tortura ostatic norvegian, #Stat Islamic ostatici executati , #Statul Islamic