Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi: Vanduta ca sclava sexuala de catre Statul Islamic

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 10:06
14813 citiri
Povestea cutremuratoare a unei tinere yazidi: Vanduta ca sclava sexuala de catre Statul Islamic
Foto: Hepta.ro

Povestea cumplita a unei tinere yazidi vanduta ca sclava sexuala de catre luptatorii Statului Islamic incepe in ziua in care jihadistii au atacat orasul in care locuia alaturi de familie.

Mii de femei, barbati si copii yazidi traiesc acum intr-o tabara de refugiati din Irak, la doar cativa kilometri de locul unde se dau lupte crancene intre militantii Statului Islamic si fortele kurde.

Cei mai multi dintre refugiati erau din orasul Sinjar si au fugit din calea jihadistilor cand acestia din urma au atacat localitatea, in luna august a anului trecut. Insa nu toti au reusit sa scape. Extremistii ISIL au capturat mii de persoane yazidi, se arata intr-un reportaj CNN

Barbatii au avut de ales: fie se convertesc la islam, fie sunt impuscati. Insa femeile nu. Ele au fost impartite in doua grupuri, femei adulte si femei tinere, pentru a fi vandute pe post de sclave sexuale.

Marturii cutremuratoare: Sclavele yazidi ale Statului Islamic, violate in grup in public de extremisti

Femeile care au nascut si care alaptau erau considerate impure, astfel ca nu puteau fi vandute ca sclave sexuale.

Nu si Hanan, o fata in varsta de 19 ani, care urma sa ajunga un obiect de satisfacere a poftelor trupesti. Acesta nu este numele sau real, pentru a proteja membrii familiei sale aflati inca in captivitate.

"Ne-au separat tragandu-ne de par. Au luat femeile maritate si pe cele tinere. Cea mai mica dintre noi avea doar zece ani. Toate plangeam. Au spus ca ne vor casatori, sa uitam de familia noastra", a povestit tanara yazidi.

In prima saptamana, Hanan a fost tinuta alaturi de alte 50 de femei, batute in mod frecvent si amenintate cu tortura, hranite doar cu un bol de orez. Ele au fost duse intr-un fel de depozit pentru sclave sexuale din orasul Mosul, unde erau sechestrate sute de femei.

"Luau cate 50 dintre noi si ne aliniau in zece randuri. Ne spuneau sa nu ne miscam, sa nu plangem, altfel ne vot bate. Acolo veneau anumiti barbati care descriau ce fel de femeie si-ar dori, apoi o alegeau pe una dintre noi", isi aminteste Hanan.

Ea a fost aleasa, alaturi de alte sase fete, formand un grup mai mic care a fost mutat intr-o casa, aflata intr-un sat din apropiere. Doi luptatori ai Statului Islamc care pazeau usa casei le-au spus sa faca baie si sa se curete.

"Au adus o tanara yazidi care era tinuta in captivitate de doua luni. Purta un niqab negru. Ne-au spus ca ne vor face exact ce i-au facut si ei", a povestit Hanan, care a precizat ca tanara yazidi, care vorbea in limba kurda, le-a avertizat pe fete ca ea a fost batuta, incatusata si violata.

Atunci, fetele au decis ca trebuie sa evadeze, asa, in timpul noptii, s-au furisat pe fereastra.

"Patru fete au sarit, eu eram a cincea. M-am tarat pe langa perete si chiar in momentul in care ma aruncam am vazut lanternele lor. Le-au prins pe ultimele doua fete", a spus tanara, care a reusit sa scape din mainile jihadistilor.

Au fugit cat au putut de repede, iar dupa patru ore deja nu se mai aflau pe teritoriul controlat de Statul Islamic.

"Acum, doar daca vad pe cineva cu barba (cum purtau militantii ISIL - n.red.), incep sa tremur", marturiseste tanara yazidi.

Acum, Hanan este libera doar fizic, pentru ca psihic este tot captiva. O chinuie amintirea lucrurilor oribile prin care a trecut si gandul la atrocitatile pe care alte femei sunt fortate sa le indure - o soarta mai crunta decat moartea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Statul Islamic femei yazidi, #Statul Islamic sclave sexuale, #Statul Islamic poveste sclava sexuala , #Statul Islamic