Premierul francez - Avioane Mirage, in "zilele urmatoare" in Iordania

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 17:35
2176 citiri
Premierul francez - Avioane Mirage, in "zilele urmatoare" in Iordania
Foto: basta!

Avioane de lupta franceze Mirage vor ajunge "in zilele urmatoare" in Iordania, pentru a lupta in Irak impotriva organizatiei teroriste Statul Islamic (SI), a declarat premierul Frantei, Manuel Valls.

"Primele elemente precursoare, oameni si materiale, se afla deja la fata locului, iar unele au ajuns in aceste ultime ore. Intarirea fortelor va continua prin sosirea, in zilele urmatoare, a avioanelor Mirage", a declarat Valls aflat la Niamey (Niger), unde a ajuns duminica dimineata din capitala Ciadului, N'Djamena, potrivit AFP.

Deasemenea, el a mentionat ca "peste tot in lume, fortele noastre armate fac dovada zilnica, in serviciul Frantei si concetatenilor nostri, a capacitatile lor de lupta".

Franta suplimenteaza fortele care se lupta cu Statul Islamic

"Obiectivul este de a avea 6 avioane Mirage 2000 pana la sfarsitul acestui an la Amman, unde va fi desfasurata o baza aviatica, in acord cu autoritatile iordaniene", in cadrul "luptei impotriva Statului Islamic", a precizat premierul francez, in timpul unei conferinte de presa sustinute alaturi de premierul nigerian Brigi Rafini.

Ministrul francez al apararii, Jean-Yves Le Drian, a anuntat miercuri trimiterea a sase avioane Mirage 2000-D in Iordania, pe langa cele noua avioane Rafale aflate deja in Emiratele Arabe, pentru contracararea gruparii SI.

Iordania, stat vecin Irakului, va facilita interventiile in teatrul de operatiuni irakian, unde Franta desfasoara misiuni de sustinere a armatei nationale si a luptatorilor kurzi impotriva SI. "Succesul (pe teren in fata SI) nu este posibil decat printr-un sprijin aerian al coalitiei, iar in aceasta coalitie Franta are un rol de prim rang", a subliniat Le Drian.

Operatiunea franceza Chammal, lansata la 19 septembrie, se sprijinea pana acum pe cele noua avioane Rafale de la baza aviatica franceza Al Dhafra in Emirate, adica la o distanta de doua ori mai mare decat Iordania fata de teatrul de operatiuni din Irak.

Manuel Valls a sosit duminica dimineata la Niamey, pentru o vizita consacrata in mod concret luptei antiteroriste. Vizita lui Manuel Valls, care sambata s-a aflat in Ciad, se doreste un sprijin pentru militarii francezi implicati in operatiunea Barkhane din Sahel.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avioane franceza lupta Iordania, #premier francez avioane lupta, #franta lupta Statul Islamic , #Statul Islamic