Recrutii ISIL omoara in numele Islamului, dar nu au habar de Coran

Miercuri, 17 August 2016, ora 12:25
4097 citiri
Recrutii ISIL omoara in numele Islamului, dar nu au habar de Coran
Foto: captura Youtube/VICE News

Cei mai multi recruti ai Statului Islamic nu au cunostinte despre Coran si legea sfanta a musulmanilor, Sharia, releva o investigatie recenta a agentiei Associated Press, bazata pe rapoate secrete ale ISIL.

Asadar, desi omoara in numele Islamului, jihadistii nu sunt constienti in ce se implica si nu prea au habar ce inseamna religia musulmana.

Potrivit documentelor citate de Haaretz, aproximativ 70% dintre cei recrutati de gruparea terorista in anii 2013-2014 aveau doar notiuni de baza despre Sharia, 24% aveau cunostinte medii despre Islam si doar 5% dintre ei puteau fi considerati avansati in tainele acestei religii.

Conform documentelor, printre cei care doreau sa faca parte din gruparea jihadista, se aflau si barbati homosexuali. Acestia nu stiau ca ISIL nu accepta alte orientari sexuale si ca pot fi executati din acest motiv. In plus, printre recruti erau si cetateni francezi, care doreau doar sa mearga in baruri alaturi de comandanti, desi Islamul interzice consumul de alcool.

Documentele mai releva si ca au existat doi cetateni britanici, recrutati de ISIL, care au comandat pe Internet volumele "Coranul pentru toti" si "Islamul pentru toti", pentru a afla mai multe informatii despre aceasta religie.

Cei mai multi dintre voluntarii care voiau sa faca parte din gruparea extremista nu aveau idee in ce se baga, acestia fiind ulterior indoctrinati de predicatori islamisti.

"Mi-am dat seama ca nu ma aflu in locul potrivit atunci cand am gasit in formularul pe care trebuia sa-l completez intrebari de genul 'Cine trebuie contactat atunci cand o sa mori?'", a declarat unul dintre fostii jihadisti pentru AP, sub protectia anonimatului.

Un fost jihadist, de origine franceza, condamnat la 9 ani de inchisoare dupa atacurile din noiembrie 2015, a declarat ca a fost prins intr-o capcana, exact ca un animal, ca nu stie mai nimic despre Sharia si nici daca legea islamica impune decapitarile necredinciosilor, la care au apelat jihadistii ISIL.

Coranul este cartea sacra a tuturor musulmanilor si cuprinde revelatiile facute de Allah (Dumnezeu) profetului Mahomed, direct in limba araba. Pentru musulmani, Coranul reprezinta o suma de concepte etice si o conduita de viata spirituala.

Sharia reprezita insumarea poruncilor si recomandarilor divine pe care Allah le-a trimis oamenilor prin intermediul profetului Mahomed.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Statul Islamic adepti Coran, #Statul Islamic minciuni Coran , #Statul Islamic