Rusia si SUA se contrazic. Cine l-a ucis pe numarul doi din Statul Islamic?

Miercuri, 31 August 2016, ora 22:30
7185 citiri
Rusia si SUA se contrazic. Cine l-a ucis pe numarul doi din Statul Islamic?
Foto: Captura YouTube

Rusia sustine ca ca apus la punct atacul aerian din Siria in care a fost ucis purtatorul de cuvant si totodata numarul doi in ierarhia Statului Islamic, Abu Mohammad al-Adnani.

Potrivit Ministerului rus de Externe, liderul jihadist facea parte dintr-un grup de aproximativ 40 de combatanti din cadrul Statului Islamic ucis marti de un bombardier rus de tip Su-34 in apropiere de satul Oum Hoch, in regiunea Alep din nordul Siriei.

"Intre teroristii lichidati se afla, potrivit unor informatii confirmate pe diverse canale, liderul razboinic Abu Mohammad al-Adnani, mai cunoscut ca purtatorul de cuvant al gruparii teroriste Statul Islamic", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Pe de alta parte, Pentagonul a sustinut, miercuri, ca nu exista nicio informatie care sa sustina varianta ca un raid aerian al fortelor ruse l-a ucis pe Abu Muhammad al-Adnani.

"Nu avem nicio informatie pentru a sustine pozitia Moscovei cu privire la un raid aerian rus care l-ar fi ucis pe al-Adnani", a explicat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook.

Amintim ca Statul Islamic a anuntat, marti, moartea lui al-Adnani in provincia Alep, in timp ce acesta "inspecta operatiuni militare". Gruparea nu a precizat data sau circumstantele mortii acestuia.

Al-Adnani ar fi fost unul dintre liderii Statului Islamic care au servit cel mai mult in organizatia terorista si ar fi condus serviciul secret Emni care se ocupa de pregatirea atentatelor sangeroase din Occident si cu antrenarea islamistilor care le comit.

Potrivit jihadistilor prinsi, cand recrutii antrenati de Emni isi terminau pregatirea, erau legati la ochi si dusi sa ii jure credinta sirianului. Ei ramaneau legati la ochi pana la intoarcere, astfel incat nici macar ei nu stiau cum arata acesta.

Nascut in orasul Binnish, din nordul Siriei, al-Adnani ar avea 39 de ani, iar Departamentul american de Stat pusese o recompensa de cinci milioane de dolari pe capul sau.

Cunoscut pentru stilul sau agresiv de a discuta, al-Adnani, cel care aproba toate clipurile de propaganda a ISIL, a incercat sa inspire si atacatorii singuratici din Occident, iar indemnurile sale la lupta au fost citate adesea de adepti ISIL.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Statul Islamic purtator de cuvant ucis, #lider Statul Islamic ucis , #Statul Islamic
Comentarii