Statul Islamic a distrus cu buldozerele o manastire

Vineri, 21 August 2015, ora 07:09
3358 citiri
Statul Islamic a distrus cu buldozerele o manastire
Foto: Hepta.ro

Gruparea Statul Islamic a distrus o manastire din provincia Homs din centrul Siriei, intr-un oras localizat strategic si pe care jihadistii il controleaza de la inceputul acestei luni, a anuntat joi organizatia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Jihadistii au transferat de asemenea zeci de crestini capturati in timpul ofensivei lor intr-un loc din apropierea bastionului sau din nord-estul Siriei, a precizat OSDO, cu sediul la Londra, relateaza Reuters.

Statul Islamic sustine ca un kamikaze american a comis un atentat sinucigas

Membrii Statului Islamic au folosit buldozere pentru a distruge manastirea situata in orasul Qaryatain, pe care l-au capturat la inceputul lunii august, a adaugat OSDO, precizand ca avioanele de lupta ale guvernului sirian inca bombardeaza zona la doua saptamani dupa ce jihadistii au pus mana pe oras.

Qaryatain se afla in apropierea unui drum care leaga orasul antic Palmira de Muntii Qalamoun, de-a lungul granitei cu Libanul.

Statul Islamic castiga teren in zonele desertice la est si sud de Homs, dupa ce a capturat Palmira in luna mai.

Statul Islamic a decapitat un reputat arheolog si l-a spanzurat intr-un oras antic

Armata siriana a lansat o ampla contraofensiva pentru a recaptura orasul, situat intr-o regiune unde sunt localizate cateva din cele mai mare campuri gazeifere din Siria, insa pana acum nu a inregistrat progrese semnificative.

Jihadistii au luat prizonieri 230 de persoane, dintre care zeci de familii de crestini, dupa ce au capturat Qaryatain, a relatat atunci OSDO.

Dintre cei rapiti, 48 au fost eliberati, iar 110 au fost transferati in provincia Raqqa, a carei capitala, orasul cu acelasi nume, este bastionul jihadistilor din Siria, a precizat joi organizatia.

Crestinii ar fi fost obligati sa aleaga intre a se converti la islam sau a plati "jizya", o taxa pentru non-musulmani, a adaugat OSDO, citand "surse bine informate".

Nu se stie nimic despre soarta celorlalte 70 de persoane capturate de Statul Islamic dupa ocuparea orasului Qaryatain. Printre prizonieri s-ar numara 45 de femei si 19 copii, inclusiv 11 familii, potrivit OSDO, care monitorizeaza violentele din razboiul civil din Siria printr-o ampla retea de surse de pe teren.

Jihadisti ai Statului Islamic au decapitat un reputat arheolog in orasul antic sirian Palmira si i-au atarnat trupul de o coloana intr-o piata din centrul sitului istoric, a anuntat marti seful pentru antichitati din Siria.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Statul Islamic Siria, #Statul Islamic biserica, #statul islamic razboi , #Statul Islamic