Statul Islamic a pierdut in flacari zeci de milioane de dolari bani gheata

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 07:37
4254 citiri
Statul Islamic a pierdut in flacari zeci de milioane de dolari bani gheata
Foto: Twitter/@OIRSpox

"Zeci de milioane" de dolari, bani in numerar ai gruparii Statul Islamic, au fost distrusi in ultimele luni in incendiile provocate de noua bombardamente ale coalitiei care lupta impotriva acestei organizatii, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Pentagonului.

"A bombarda aceasta colectie de bani gheata arata ca lovim din plin acest inamic", a declarat colonelul Steve Warren (foto) intr-o videoconferinta transmisa de la Bagdad, citat de AFP.

Statul Islamic a strans milioane de dolari in moneda locala si bilete verzi in teritoriile pe care le controleaza din 2014 in Irak si Siria, in urma vanzarii ilegale de petrol.

"Statul Islamic functioneaza doar cu lichiditati", a subliniat reprezentantul Pentagonului.

Intr-o inregistrare video publicata luni in alb-negru de comandamentul coalitiei internationale care lupta impotriva Statului Islamic si este condusa de Statele Unite (CJTF, Combined Joint Task Force), pot fi vazute mii de bancnote care zboara deasupra unor nori densi de fum in cursul unui bombardament asupra unei banci locale din apropiere de Mosul, in nordul Irakului.

SUA au bombardat milioanele Statului Islamic: Cate victime colaterale sunt dispusi americanii sa sacrifice

O lovitura aeriana a coalitiei a lovit luni alta rezerva de bani gheata langa Mosul, a explicat colonelul Warren.

Bombardamentele nu au oprit Statul Islamic sa scoata un profit urias de pe urma petrolului

Pana in prezent, cel putin zece civili si-au pierdut viata in bombardamentele asupra rezervelor financiare ale Statului Islamic, a adaugat el.

De ce nu au bombardat pana acum americanii izvorul de bani al Statului Islamic: Fostul sef CIA face dezvaluiri

"Reducandu-le capacitatea de a castiga bani prin lovituri asupra petrolului si, in acelasi timp, lipsindu-i de bani prin bombardarea rezervelor financiare, punem presiune pe ei", a dat asigurari purtatorul de cuvant al Pentagonului, reamintind ca Statul Islamic a fost nevoit sa reduca la jumatate salariile platite membrilor sai.

Austeritate jihadista: Salariile militantilor Statului Islamic au fost injumatatite

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#bombardat Statul Islamic rezerve bani , #Statul Islamic