Statul Islamic ameninta Balcanii: Nu am uitat de voi, doar ca suntem prinsi in alte parti

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 12:07
17511 citiri
Statul Islamic ameninta Balcanii: Nu am uitat de voi, doar ca suntem prinsi in alte parti
Foto: Arhiva Ziare.com

Jihadistii Statului Islamic au anuntat ca "nu au uitat" de zona Balcanilor si au promis ca ii vor decapita pe "infidelii" din aceasta regiune, inclusiv croati, sarbi si "tradatorii" musulmani.

In cel mai recent numar al editiei din Balcani a revistei Rumiyah a Statului Islamic sunt publicate amenintari teroriste ce vizeaza tarile din regiune, scrie site-ul B92.

Intr-un articol se arata ca Statul Islamic "nu a uitat zona Balcanilor, insa este pur si simplu prea ocupat in alte locuri".

Amenintarile la adresa sarbilor si croatilor arata ca Statul Islamic "nu a uitat suferintele musulmanilor din perioada de razboi".

Extremistii au amintit de atacurile teroriste duse la indeplinire in lume si au subliniat ca acestea trebuie considerate niste "avertismente".

Jihadistii au amenintat deschis toate tarile balcanice, cu mesajul ca "se intorc" dupa ce "au fost preocupati in alte zone".

"Si stiti despre Franta si Germania, acele tari in care flacarile razboiului nostru s-au raspandit, si Marea Britanie, care credeau ca traiesc in siguranta si protejate - le-am pus capul la pamant si le-am rupt gatul. Toate aceste tari au devenit arogante si laudaroase, iar lovitura noastra le-a atins una cate una si au fost umilite", se arata in cea mai recenta amenintare a Statului Islamic.

De asemenea, Balkan Insight noteaza ca Statul Islamic a promis sa decapiteze "infidelii" si sa ucida sarbii, croatii si "tradatorii" musulmani.

"Nu, juram pe Allah ca nu am uitat Balcanii. (...) In curand, soldatii califatului vor merge prin Belgrad, Zagreb, Sarajevo, Tirana, Pristina, Skopje si in alte orase, smulgand capete si varsand sangele infidelilor", se arata in articolul "Balcanii - sange pentru dusmani si miere pentru prieteni".

Serbia si alte tari din Balcani au fost mentionate ca posibile tinte in mesajele inregistrate de jihadisti, iar sarbii si croatii sunt vizati pentru rolurile avute in razboaiele balcanice, cu precadere pentru lupta impotriva musulmanilor bosniaci, in perioada 1992-1995.

"Credeati ca, atunci cand v-ati intors acasa, cu mainile patate de sangele musulmanilor, tot ce s-a intamplat a luat sfarsit?", a intrebat gruparea terorista, inainte de a emite o avertizare ca razboiul din anii '90 a fost inceputul sfarsitului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Statul Islamic amenintare Balcani, #jihadisti islamisti Balcani , #Statul Islamic