Statul Islamic ameninta cu noi decapitari: Au mai putin de 24 de ore de trait

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 20:03
3593 citiri
Statul Islamic ameninta cu noi decapitari: Au mai putin de 24 de ore de trait
Foto: Sydney Morning Herald

Un mesaj postat online de gruparea extremista Statul Islamic, marti, avertizeaza ca un ostatic japonez si un pilot iordanian au mai putin de "24 de ore de viata".

Mesajul postat marti dupa-amiaza solicita eliberarea irakienei Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte in Iordania pentru implicarea intr-un atac terorist in 2005, in care au fost ucise 60 de persoane, scrie Stars and Stripes.

Este pentru prima data cand este mentionat pilotul iordanian Mu'ath al-Kaseasbeh, ostatic al gruparii despre care nu se mai stia nimic.

Goto mai are "doar 24 de ore de trait si pilotul mai putin de atat", se arata in noul mesaj.

Anuntul de marti vine dupa unul emis de grupare la sfarsitul saptamanii trecute, in care ostaticul japonez Kenji Goto tine ceea ce pare a fi cadavrul celuilalt ostatic japonez, Haruna Yukawa.

Statul Islamic a decapitat unul dintre ostaticii japonezi

Haruna Yukawa a fost ucis dupa ce guvernul nipon nu a indeplinit cerinta teroristilor - 200 de milioane de dolari rascumparare, in 72 de ore.

Japonia, sub teroarea Statului Islamic: Ultimatumul a trecut. Ce se intampla cu ostaticii

Un purtator de cuvant al guvernului japonez a spus ca aparenta executie a ostaticului de catre Statul Islamic este "cumplita", insa inregistrarea video nu a fost verificata in totalitate de catre oficiali, pentru a se confirma autenticitatea sa.

Statul Islamic ameninta ca ucide doi ostatici japonezi: Rascumpararea uriasa pe care o cere (Video)

Premierul nipon Shinzo Abe a sustinut, vineri, ca salvarea vietilor celor doi barbati tinuti ostatici de organizatia extremista este cruciala, insa Japonia nu va ceda in fata terorismului, iar guvernul le-ar fi transmis celor doua familii ca nu va plati rascumpararea.

Aceasta este prima oara cand Statul Islamic a luat ostatici din Japonia.

Jihadistii au vrut sa transmita astfel o avertizare acestei tari, dupa ce prim-ministrul japonez a promis, pe 17 ianuarie, un ajutor de 200 de milioane de dolari pentru tarile ce se lupta cu gruparea terorista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Statul Islamic executie ostatici, #Statul Islamic ostatic japonez , #Statul Islamic