Statul Islamic ameninta si Mexicul, mexicanii le rad in fata jihadistilor (Galerie foto)

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 16:40
10989 citiri
Statul Islamic ameninta si Mexicul, mexicanii le rad in fata jihadistilor (Galerie foto)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Statul Islamic a amenintat luna trecuta ca va declansa jihadul impotriva celor 60 de natiuni din "coalitia diavolilor", printre care se numara si Mexicul, singura tara latino-americana ce s-a alaturat campaniei anti-ISIL.

In loc sa se arate speriati sau furiosi, mexicanii au tratat amenintarea cu umor. Retelele de socializare au fost inundate de mesaje si imagini in care cetatenii Mexicului ii ridiculizau pe teroristi, potrivit Latin Correspondent.

El Universal a relatat ca peste 55% dintre postarile pe Twitter cu hastag-ul #IsisEnMexico aveau continut pozitiv, amuzant si sarcastic. Restul de 45% contineau cuvinte precum teama, teroare, razboi sau amenintare.

"Daca ar fi existat teroristi in Mexic, toti ar fi aratat precum carnea pentru tacos", a scris un utilizator de Twitter pe reteaua sociala.

"ISIL in Mexic. Haideti, ticalosilor, nici nu veti sti cand banana va va lovi", a notat altul.

"Suntem pregatiti, ha ha ha", a scris alt internaut.

Totusi, se pare ca o grupare de crima organizata din Mexic a luat in serios amenintarea Statului Islamic. Este vorba despre cartelul Sinaloa, care a asigurat ca ii va proteja pe cetateni in fata teroristilor.

"Lumea este plina de persoane inarmate, care folosesc violenta pentru a-si atinge obiectivele, si, desi activitatile noastre sunt in afara legii, este obligatia si responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca poporul mexican se simte in siguranta cu noi.

Noi, ca grupare armata, ii asiguram pe oameni ca vom lupta sa ii aparam impotriva oricarui atac terorist sau intimidare", se arata in mesajul organizatiei care se ocupa de trafic de droguri, spalare de bani si crima organizata.

La finalul lunii noiembrie, Statul Islamic a facut public un clip de propaganda in care ameninta "coalitia diavolilor" care lupta impotriva sa. Drapelul national al fiecareia dintre cele 60 de tari, inclusiv Romania si Republica Moldova, apare in inregistrarea video.

Statul Islamic ameninta coalitia diavolilor care lupta impotriva sa, inclusiv Romania: Flacarile razboiului va vor arde (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Statul Islamic Mexic, #Statul Islamic ameninta Mexic, #Statul Islamic Mexic umor , #Statul Islamic