Statul Islamic are o noua strategie: Acum foloseste femei pe post de kamikaze

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 16:28
5156 citiri
Statul Islamic are o noua strategie: Acum foloseste femei pe post de kamikaze
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cele trei femei care au atacat, duminica, o sectie de politie din Kenya erau luptatoare ale Statului Islamic, potrivit unei organizatii de supraveghere a gruparilor teroriste.

Femeile au fost ucise in cele din urma de catre fortele de ordine, insa nu inainte de a injunghia un agent si de a detona o bomba in sectia de politie, potrivit agentiei Reuters, citata de International Business Times.

Viata de cosmar sub conducerea Statului Islamic: Cel mai nou instrument de tortura baga spaima in femei

Atentatul impotriva Politiei din orasul Mombasa este cel mai recent dintr-o serie de atacuri comise in Africa de luptatoare ale Statului Islamic, care aparent are o noua strategie, demarata anul acesta, de a trimite femei sa-si dea viata pentru jihad.

"In timp ce erau interogate de ofiteri, una dintre ele a scos un cutit, iar alta a aruncat o bomba cu petrol in politisti. Sectia a luat foc. Politistii le-au impuscat mortal pe cele trei. Doi ofiteri au fost raniti si sunt in spital", a declarat un reprezentant al Politiei din Mombasa, Patterson Maelo.

In vreme ce o coalitie militara internationala lupta impotriva Statului Islamic, reteaua terorista incearca sa gaseasca noi modalitati de a comite atacuri. Pentru prima data, ISIL a folosit femei pe post de atacatori sinucigasi in Libia, in luna februarie a acestui an.

Cinci moduri infioratoare prin care Statul Islamic le terorizeaza pe femei

Jihadistii recruteaza femei inclusiv dintre cele care au ramas vaduve dupa ce sotii lor - si ei militanti ISIL - au fost ucisi, relateaza 9News.

Jihadistii de la Statul Islamic interzic burka. Pana acum, omorau femeile care nu aveau fata acoperita

Statul Islamic recruteaza soldati-femei si din Franta, potrivit Daily Beast. "In ultimele zile a fost destructurata o celula terorista, formata din tinere femei total receptive la ideologia Daesh (denumire araba pentru Statul Islamic - n.red) ", a declarat vinerea trecuta procurorul general din Paris, Francois Molins.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femei Statul Islamic, #femei luptatoare Statul Islamic, #atacuri femei Statul Islamic , #Statul Islamic