Statul Islamic cauta neveste: Vino sa te mariti imediat, sa ai copii si sa gatesti

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 18:05
8374 citiri
Statul Islamic cauta neveste: Vino sa te mariti imediat, sa ai copii si sa gatesti
Foto: Los Angeles Times

La implinirea a cateva luni de cand si-a inceput existenta, Statul Islamic, care cuprinde acum parti largi din Siria si Irak, e in cautarea unui bun de care are nevoie orice natiune viabila: femeile.

In postari de pe Internet sau in mesaje pe retelele de socializare, militantii sunniti recruteaza femei pentru maritisul cu luptatorii de pe front si pentru nasterea de copii, ca parte a unei strategii de intemeiere a statului, scrie Los Angeles Times.

"Ei gandesc Statul Islamic ca o tara care are nevoie de femei", spune Rita Katz, directorul SITE Intelligence Group, care monitorizeaza activitatile online ale organizatiilor militante islamiste. "Mesajul este: vino sa te mariti imediat, sa ai copii si sa gatesti", spune Katz.

Chiar inainte de ridicarea Statului Islamic, grupuri mici de femei, cele mai multe din Europa, au inceput sa soseasca in anumite parti din Siria ca sotii ale luptatorilor straini.

Folosind retelele de socializare prin care au fost atrasi deja mii de luptatori din toata lumea, membrii grupului incurajeaza acum femeile sa calatoreasca in Siria pentru a incepe o familie. Iar suvoiul de femei e in crestere.

Informarile pe care le face Statul Islamic infatiseaza o natiune in formare, cu propriile institutii de guvernamant, programe scolare si legislatie. Exista, din cand in cand, si sugestii ca femeile pot deveni profesoare, asistente medicale sau medici.

Dar unii dintre locuitori Statului Islamic au raportat deja ca femeile care traiesc in zonele controlate de ISIL nu au voie sa iasa din case fara un insotitor de sex barbatesc, si risca arestarea sau biciuirea daca sunt prinse singure.

Cu toate acestea, doritoarele se ingramadesc. Un luptator islamic a scris recent pe contul sau de Tumblr ca "in medie, 10-20 de surori, cateodata mai multe, sosesc in fiecare zi in Statul Islamic".

Recrutarea femeilor ins anu respecta credinta musulmana conservatoare ca o femeie are nevoie d epermisiunea paznicului ei pentru a calatori sau a se marita. Recrutoriiinsista ca obligatia de a trai in califat odepaseste pe cea de a cere permisiunea.

Postarile online dau informatii despre cum pot fi ocoliti granicerii din Turcia la granita cu Siria si cum se poate intra pe teritoriul Siriei. Un militant islamic le spune femeilor sa aiba in bagaj inca o roba neagra, asa numita abaya, in caz ca prima pe care o poarta este sfasiata de sarma ghimpata de pe linia de granita.

La inceputul acestui an, in orasul sirian Raqqah, capitala Statului Islamic, femeile localnice au format Militia Khansa, o unitate inarmata a moravurilor, care "aresteaza si biciuieste". Printre membrele unitatii se gasesc multe straine.

Femeile, inarmate cu arme, se plimba prin oras incercand sa-i identifice pe cei care incalca legea islamica. In cursul unei astfel de plimbari, unitatea de femei a retinut cativa elevi de liceu si profesoare care purtau bazmale pe fata prea transparente, prin care se vedeau genele. Fiecare a primit 30 de lovituri de bici.

Cele mai multe dintre anunturile matrimoniale de pe Internet insa se concentreaza pe ideea de matrimoniu, sugerand ca femeile trebuie sa se pregateasca pentru a se casatori rapid si pentru a creste urmatoarea generatie de "lei".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Statul Islamic femei sotii luptatori, #Statul Islamic anunturi matrimoniale femei, #Statul Islamic femei maritis luptatori , #Statul Islamic