Statul Islamic, din ce in ce mai puternic - CIA dezvaluie numarul urias al teroristilor

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 14:50
5643 citiri
Statul Islamic, din ce in ce mai puternic - CIA dezvaluie numarul urias al teroristilor

Statul Islamic are, in prezent, intre 20.000 si 31.500 de combatanti care lupta pe teren, in Siria si Irak, potrivit datelor CIA, mult mai mult decat s-a estimat initial, respectiv 10.000 de luptatori.

"CIA a aflat ca Statul Islamic din Irak si Levant are intre 20.000 si 31.500 de luptatori pe teritoriul Irakului si Siriei, cifre bazate pe toate raporturile serviciilor de informatii din perioada mai-august", a afirmat purtatorul de cuvant al CIA, Ryan Trapani.

Printre acestia se numara 15.000 de combatanti straini, inclusiv 2.000 de persoane din Occident, a declarat un oficial al CIA pentru agentia AFP, citata de Al Jazeera.

SUA au bombardat Statul Islamic in Irak, inainte ca Obama sa anunte strategia impotriva jihadistilor

Noile date au fost facute publice la o zi dupa ce presedintele american Barack Obama a anuntat ca va extinde ofensiva SUA impotriva Statului Islamic, program care cuprinde noi lovituri aeriene in Siria, noi atacuri in Irak, precum si sprijn pentru fortele guvernamentale irakiene.

"Noile date reflecta cresterea numarului de membri, in urma unor actiuni mai ample de recrutare, a succeselor inregistrate pe campul de lupta si a instituirii califatului", a adaugat reprezentantul CIA.

In acelasi timp, Pentagonul sustine ca aproximativ 100 de cetateni americani lupta in razboiul din Siria de partea rebelilor, dintre care vreo 12 se afla in tabara Statului Islamic.

Cati americani lupta alaturi de Statul Islamic - teama cea mare a SUA

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Steven Warren, a declarat ca 100 de cetateni ai Statelor Unite "opereaza in Siria", insa nu se stie cu certitudine din ce grupari fac parte acestia.

Agentiile de informatii din Statele Unite au estimat ca in jur de 1.000 de voluntari europeni lupta alaturi de gruparile de rebeli din Siria, insa nu se stie deocamdata cati dintre acestia au legaturi cu jihadistii Statului Islamic.

Obama declara razboi jihadistilor din Siria: Vom urmari teroristii oriunde s-ar afla

Presedintele american Barack Obama a amenintat Statul Islamic, joi, ca nu va ezita sa actioneze in Siria, pe langa operatiunile din Irak, pentru a se asigura ca gruparea extremista "nu gaseste niciun adapost".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#jihadisti Stat Islamic, #luptatori Stat Islamic, #luptatori Stat Islamic CIA , #Statul Islamic