Statul Islamic face prapad in orasul lui Gaddafi: Decapitari, crucificari, spital in flacari

Sambata, 15 August 2015, ora 18:14
5261 citiri
Statul Islamic face prapad in orasul lui Gaddafi: Decapitari, crucificari, spital in flacari
Foto: Twitter/Loay Farkash (politician din Libia)

Jihadistii gruparii Statul Islamic din Libia au decapitat si au legat de cruci 12 combatanti angajati in lupta impotriva lor pentru controlul orasului Sirta (nord).

Potrivit agentiei LANA, preluata de AFP, grupul extremist a executat vineri alti 22 de membri ai unei militii rivale, care se aflau raniti intr-un spital din Sirta. Agentia precizeaza ca jihadistii au incendiat spitalul.

Confruntari violente au avut loc incepand de marti intre jihadisti si combatantii locali pentru controlul Sirta, orasul natal al fostului dictator Moammar Gaddafi.

Noi atrocitati ale Statului Islamic: Zeci de crestini, impuscati sau decapitati fara mila

O sursa locala a vorbit despre "un adevarat razboi", in timp ce ambasadorul Libiei in Franta a descris un "masacru".

Sambata, un reprezentant al autoritatilor locale a confirmat ca lupta continua sa faca ravagii.

"Luptele continua, in special in cartierul Trois (in partea de est a orasului), iar numarul mortilor creste", a spus oficialul sub rezerva anonimatului.

Vineri, un oficial local a declarat ca luptele intre locuitorii inarmati si jihadisti au facut zeci de morti si de raniti in ultimele patru zile in Sirta, fara a putea oferi o cifra exacta.

Ambasadorul Libiei la Paris, Chibani Abouhamoud, a afirmat ca numarul mortilor este in jur de 200.

Marea Britanie, pregatita pentru lovituri aeriene impotriva Statului Islamic in Libia si Siria

Violentele au izbucnit la Sirta dupa ce cadavrul unui cleric musulman marcant, Khaled bin Rajeb, a fost gasit intr-o zona suburbana a orasului, asasinat de care au fost facuti vinovati insurgenti ai Statului Islamic.

Statul Islamic s-a implantat anul trecut in Libia, unde castiga teren, profitand de haosul existent. A preluat controlul asupra aeroportului international din Sirta (450 km est de Tripoli) si ameninta sa controleze instalatiile petroliere din zona.

Definitia haosului: Premierul isi anunta demisia la TV. Purtatorul de cuvant o retracteaza

Libia, aflata in razboi civil, este divizata intre doua guverne rivale: unul la Tripoli, sub Fajr Libya, coalitie de militii dintre care unele islamiste, si altul la Tobruk, in est, singurul recunoscut de comunitatea internationala.

Premierul Libiei a supravietuit miraculos unei tentative de asasinat: O ploaie de gloante venea inspre mine

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#decapitari Libia Statul Islamic, #Statul Islamic Libia Gaddafi, #Statul Islamic executii Libia , #Statul Islamic