Statul Islamic mai poate lansa atacuri devastatoare

Autor: Ana Ilie
Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 16:29
2229 citiri
Statul Islamic mai poate lansa atacuri devastatoare
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic a lansat cel mai puternic atac din Irak din ultimele cinci luni, insa fortele kurde, sprijinite din aer de avioanele coalitiei internationale conduse de SUA, l-au respins, au anuntat oficialii americani.

SUA au anuntat ca militantii gruparii jihadiste au lansat un atac coordonat asupra mai multor locatii in apropiere de orasul nordic Mosul, miercuri, scrie BBC. Mosul se afla sub controlul jihadistilor de anul trecut.

Barack Obama se vede victorios: Statul Islamic pierde teren si va fi distrus

Aproximativ 180 de luptatori ai Statului Islamic au fost ucisi in bombardamentele aeriene ale coalitiei, care au continuat pana joi dimineata.

Militantii au inceput prin a ataca pozitiile militiilor kurde pesmerga miercuri dupa-amiaza, cu mitraliere, masini incarcate cu explozibili, rachete si buldzere armate, au relatat oficiali kurzi si americani.

"A fost cel mai dur pumn pe care l-a dat Statul Islamic din vara incoace si pesmerga i-au invins", a spus colonelul Steve Warren, purtator de cuvant al armatei americane.

Generalul Mark Odom, cel mai inalt ofiter american din Irak, este de parere ca atacul ar fi putut avea ca scop deranjarea planurilor coalitiei de a recuceri orasul Mosul.

Statul Islamic are noi inamici: 34 de tari au facut o coalitie antiterorista

Atacul Statului Islamci vine in conditiile in care tot mai multe forte se coalizeaza impotriva sa. La ONU s-a adoptat o rezolutie prin care se solicita comunitatii internationale sa ia masuri drastice de limitare a activitatilor ce produc bani ce ajung la teroristi.

In plus, Arabia Saudita a anuntat crearea unei coalitii islamice antiteroriste din 34 de tari, intre care Egipt, Pakistan si Senegal.

Arabia Saudita, majoritar sunnita, conduce o coalitie araba impotriva rebelilor siiti in Yemen si face parte din coalitia internationala condusa de SUA care combate gruparea jihadista sunnita Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stat islamic atac Irak, #Stat Islamic atac coalitie , #Statul Islamic