Statul Islamic, puternic lovit: Sute de luptatori au fost ucisi

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 23:16
17248 citiri
Statul Islamic, puternic lovit: Sute de luptatori au fost ucisi
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic continua sa primeasca lovituri grele, dupa ranirea grava a liderului sau, peste 250 de jihadisti fiind ucisi doar in ultimele zile.

General-locotenentul irakian Abdul Amir al Shammari a declarat ca fortele sale au ucis "mai mult de 250 de teroristi in ultimele cateva zile", relateaza Times of India.

In plus, acesta a precizat ca armata irakiana a recucerit teritorii vaste din provincia vestica Anbar, unde gruparea extremista a lansat o contraofensiva in ultimele saptamani.

Oficialul irakian a subliniat ca victoria armatei irakiene a fost reusita cu ajutorul fortelor aeriene ale tarii, elicopterelor militare si raidurilor aeriene ale coalitiei.

Lovitura grea pentru Statul Islamic - liderul sau, prins intr-un atac al coalitiei

In ultimele doua zile, coalitia condusa de Statele Unite a efectuat 16 atacuri aeriene impotriva Statului Islamic, in Irak, si cinci in Siria.

In schimb, Statul Islamic a capturat mari parti ale capitalei provinciei Anbar, Ramadi, saptamana trecuta, oras aflat la circa 100 de kilometri est de Bagdad. In plus, controleaza in continuare mare parte a provinciei si au semanat panica in randul fortelor de securitate din zona, circa 5.000 de politisti parasindu-si posturile de frica, la auzul vestii apropierii jihadistilor. Doar 1.000 de membri ai fortelor de securitate au mai ramas sa apere Ramadi, tinta usoara pentru gruparea terorista.

Statul Islamic are un nou sef - Portretul si CV-ul celui mai periculos terorist de pe planeta

Informatiile referitoare la pierderile suferite de Statul Islamic vin la cateva zile dupa cea privind ranirea grava a liderului sau, Abu Bakr al Baghdadi, intr-un atac aerian al fortelor coalitiei care lupta impotriva gruparii jihadiste din Orientul Mijlociu, in timp ce calatorea intr-un convoi format din trei masini, in luna martie, in Ninive, Irak. Potrivit unei surse irakiene, Baghdadi nu se mai afla astfel la controlul gruparii teroriste.

La scurt timp dupa atac, locotenentii sai au catalogat drept scazute sansele sale de supravietuire, insa Baghdadi a reusit sa scape cu viata.

Astfel, din cauza ranilor suferite de acesta, a fost ales un lider temporar - Abu Alaa al Afri, un fost profesor de fizica ce ar urma sa devina noul lider al Statului Islamic doar daca Baghdadi va muri.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#luptatori Statul Islamic ucisi, #Statul Islamic Irak , #Statul Islamic