Statul Islamic se pregateste sa atace o tara din UE: Ce-au aflat jurnalistii sub acoperire

Marti, 11 August 2015, ora 11:49
9092 citiri
Statul Islamic se pregateste sa atace o tara din UE: Ce-au aflat jurnalistii sub acoperire
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic este pregatit sa atace Marea Britanie, au aflat jurnalistii sub acoperire infiltrati online printre jihadisti. Se pare ca gruparea extremista se concentreaza acum pe determinarea recrutilor britanici sa comita atentate de tipul "lupilor singuratici", mai degraba decat sa-i convinga sa calatoreasca in Siria sau Irak pentru a lupta pe front.

Sky News a creat online mai multe personaje fictive, care au intrat in legatura cu membri ai Statului Islamic.

Jurnalistii din spatele conturilor respective au primit, in cele din urma, ghiduri pentru teroristi - inclusiv sfaturi despre strangeri de fonduri si fabricarea de arme - de la jihadisti din conducerea ISIL din Siria.

Avertisment terifiant: Statul Islamic se pregateste de atentate in masa

De asemenea, reporterilor li s-a spus ca Statul Islamic are deja mai multi potentiali teroristi in Marea Britanie, pregatiti sa comita atacuri cu bomba, unii dintre ei antrenati in Siria.

Conturile fictive apartineau unui barbat si unei femei care se declarau sustinatori ai jihadului. Aceste personaje inventate au inceput sa posteze mesaje extremiste pe retelele sociale si pe forumuri, intrand astfel in legatura cu militantii.

Reporterii au aflat inclusiv despre faptul ca islamistii britanici planuiau sa-i asasineze pe regina Elisabeta si pe printul Charles, la ceremoniile pentru a marca incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, complotul fiind insa dejucat.

Complot dejucat: Statul Islamic planuia asasinarea reginei Elisabeta a II-a si a printului Charles

Timp de mai multe luni, jurnalistii au corespondat cu hackerul devenit jihadist Junaid Hussain din Birmingham, in varsta de 21 de ani, care conduce din Siria departamentul de informatii si recrutare al Statului Islamic.

Acesta se numara printre primele cinci tinte pe care serviciile secrete americane vor sa le elimine prin lovituri cu drona.

Tanarul jihadist i-a ajutat pe ziaristii sub acoperire sa isi dea seama ca Statul Islamic isi doreste ca recrutii sa ramana in Marea Britanie si sa comita atentate acolo, nu sa calatoreasca in Orientul Mijlociu.

Carnea de tun a Statului Islamic: Viata si moartea tinerilor trimisi de jihadisti pe campul de lupta

De asemenea, ISIL intentioneaza sa creeze un Stat Islamic Britanic, pe parcursul unei perioade mai indelungate, asa ca i-a rugat pe jurnalisti sa lucreze la proiectul jihadist, trimitandu-le inclusiv ghiduri in acest sens.

La randul sau, sotia extremistului, Sally Jones, care se ocupa de femeile sustinatoare ale Statului Islamic, a purtat mai multe discutii online cu celalalt personaj fictiv, o fata de 18 ani.

A intrebat-o ce vrea sa faca in Marea Britanie: sa taie capul cuiva sau sa puna o bomba? Femeia i-a invatat pe jurnalisti cum sa fabrice bombe, spunandu-le in detaliu ce materiale trebuie sa cumpere si cum sa le asambleze.

Statul Islamic face ravagii: zeci de victime in doua atacuri cu bomba

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#atacuri Statul Islamic Marea Britanie, #atentate UK Statul Islamic , #Statul Islamic