Statul Islamic vrea sa arate ca viata in Mosul e frumoasa: Orasul e sigur, televiziunile mint (Video)

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 12:33
6510 citiri
Statul Islamic vrea sa arate ca viata in Mosul e frumoasa: Orasul e sigur, televiziunile mint (Video)
Foto: Captura YouTube/Reuters

Armata irakiana a intrat in forta in Mosul, in incercarea de a prelua orasul de la Statul Islamic, iar ONU avertizeaza ca batalia ar putea lasa in urma o uriasa criza umanitara, insa jihadistii continua cu propaganda.

Statul Islamic a lansat un clip in care sustine ca orasul "este sigur, iar viata este normala" in Mosul, relateaza Sky News.

Filmarea a fost postata online de agentia de presa a organizatiei teroriste, Amaq, care sustine ca materialul contine "interviuri cu civili". Realizatorii sustin ca au luat interviurile cand fortele irakiene si militiile kurde si-au inceput operatiunea militara in Mosul.

" (Orasul - n.red.) este sigur, iar viata este normala. Televiziunile prin satelit mint. Toate relatarile lor sunt minciuni", spune un asa-zis civil.

"Situatia din Mosul este mai buna decat in mod normal. Oamenii isi continua afacerile. Ce spun la posturile prin satelit...spun ce vor", a aratat un alt barbat.

Pe langa "interviurile" cu localnicii, filmarea mai arata cum se face paine intr-o brutarie, dar si cum isi fac oamenii cumparaturile la o piata de fructe si legume.

"Situatia este buna, oamenii sunt pe afara. Am venit la piata", sustine un cumparator.

Clipul realizat de Statul Islamic poate fi urmarit aici.

Ofensiva impotriva militantilor ISIL din Mosul a fost lansata la inceputul acestei saptamani, iar in prima zi in care a avansat, militia kurda Peshmerga a pus stapanire pe 200 de kilometri patrati controlati de Statul Islamic.

Potrivit The Independent, organizatia jihadista s-a pregatit temeinic pentru luptele care ar putea dura cateva luni. Combatantii ISIL au impanzit strazile orasului cu bombe, au pregatit batalioane de atentatori sinucigasi si au pus la punct o retea de spioni.

Lupta pentru Mosul a inceput in forta: Liderul Statului Islamic a scapat ca prin urechile acului

Localnicii, folositi pe post de scut uman

De asemenea, Reuters a aratat ca jihadistii i-au impins pe localnici in anumite cartiere in care pot fi folosit pe post de scut uman si au construit o retea extinsa de tuneluri subterane, pe care o folosesc pe post de refugiu si ca sa transporte armament.

Batalia pentru Mosul: Statul Islamic, pregatit cu capcane si atentatori sinucigasi. Civilii, cu steaguri albe pe case

Totodata, ONU a avertizat ca ofensiva va afecta in primele zile pana la 700.000 de oameni, care vor avea nevoie de ajutoare umanitare, insa organizatiile nu vor putea sa ii ajute in niciun fel.

Ultima faza a razboiului contra Statului Islamic? ONU avertizeaza ca pierderile umane pot fi enorme

Orasul Mosul, in care locuiesc circa doua milioane de oameni, a cazut in mainile Statului Islamic in 2014, cand gruparea terorista s-a extins rapid in Irak si Siria. Armata irakiana, cu ajutorul Statelor Unite, se pregateste de cateva luni sa lanseze ofensiva impotriva jihadistilor din Mosul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#propaganda Statul Islamic, #Statul Islamic viata normala Mosul, #Statul Islamic Mosul , #Statul Islamic