Un instalator vrea un milion de dolari de la Ford pentru ca masina lui a ajuns la teroristi

Autor: Ana Ilie
Marti, 15 Decembrie 2015, ora 12:50
7904 citiri
Un instalator vrea un milion de dolari de la Ford pentru ca masina lui a ajuns la teroristi
Foto: captura video CNN

Mark Oberholtzer cere un milion de dolari de la o reprezentanta Ford din Texas City, pentru pierderi si daune aduse reputatiei companiei sale, dupa ce o camioneta care i-a apartinut a ajuns la militantii islamisti din Siria.

O fotografie a camionetei, cu abtibildurile firmei lui Mark Oberholtzer nedezlipite, a fost circulata intens pe retelele de socializare si a devenit viral, ceea ce a dus la mii de telefoane sacaitoare pentru instalator, arata CNN.

"Pana la sfarsitul zilei, la biroul lui Mark, pe telefonul de serviciu al lui Mark si pe telefonul personal al lui Mark fusesera date peste 1.000 de telefoane din toata tara", argumenteaza avocatul lui Oberholzer in documentele depuse la tribunalul din Harris County, Texas. "Aceste apeluri erau in genere de hartuire si contineau nenumarate amenintari cu violenta, distrugere a proprietatii, ranire si chiar moarte", sustine avocatul.

Masinile Toyota apar in clipurile de propaganda ale Statului Islamic: Americanii fac investigatii (Video)

Oberholtzer sustine ca situatia nu ar fi avut loc daca reprezentanta Ford ar fi indepartat abtibildurile inainte de a revinde camioneta.

Problema vehiculelor occidentale care ajung in Orientul Mijlociu in mainile militantilor nu este noua. Trezoreria SUA a solicitat lamuriri de la Toyota, dupa ce multe vehicule ale sale au ajuns la militanti.

Jihadistii au o predilectie pentru Toyota, insa si alte marci sunt binevenite - precum Ford-ul F-250 al lui Oberholtzer.

Nu este foarte limpede cum a ajuns masina la jihadisti. Instalatorul a dus masina la AutoNation Ford Gulf Freeway in octombrie 2013, pentru a profida de sistemul buy-back, si a luat un Ford F-250.

Inainte de a pleca, a incercat sa dezlipeasca abtibildurile companiei de pe camioneta, insa un angajat al reprezentantei l-a oprit, pe motiv ca va strica vopseaua de pe masina.

Oberholtzer a primit asigurari ca reprezentanta va indeparta inainte de vanzare autocolantul. Masina a fost vanduta la licitatie in noiembrie 2013 si a fost transportata din Houston in Mersin, Turcia, in decembrie.

Un an mai tarziu, masina a aparut intr-o fotografie postata de Caleb Weiss, colaborator la Long War Journal. In imagine, militantii jihadisti deschid focul din camioneta lui Oberholtzer, care are inca logoul firmei pe caroserie.

Fotografia a fost preluata de site-urile de stiri si a dus la situatia in care Oberholtzer a fost sunat de mii de oameni.

Oberholtzer a fost nevoit sa isi inchida temporar afacerea si sa plece din oras, ceea ce i-a provocat pierderi financiare, si a primit "vizite" din partea Departamentului de Securitate Interna si FBI.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#instalator camioneta Ford militanti islamisti, #camioneta Ford teroristi , #Statul Islamic