Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un lider al Qaida cere crutarea ostaticului Peter Kassig: El ne-a tratat ranile

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 12:36
5975 citiri
Un lider al Qaida cere crutarea ostaticului Peter Kassig: El ne-a tratat ranile
Foto: Business Insider

Abu Omar Aqidi, un membru proeminent al Jabhat al-Nusra, filiala siriana a al Qaida, si-a adus aminte cum a fost ingrijit de ostaticul Peter Kassig, atunci cand a fost ranit. Liderul al Qaida s-a pronuntat in apararea ostaticului occidental care este urmatorul pe lista pentru a fi decapitat.

Abdul-Rahman Kassig, un american convertit la Islam si voluntar umanitar, cunoscut inainte drept Peter Kassig, a fost desemnat de ISIL drept urmatorul ostatic care va fi decapitat, scrie Business Insider.

Cei care l-au capturat au avertizat ca acesta va fi ucis miercuri, dupa ce a expirat termenul pentru indeplinirea cererilor lor, respectiv ca America sa isi inceteze bombardamentele.

Statul Islamic, "pilda" video de la un ostatic: De la razboiul din Vietnam nu s-a mai vazut asa ceva

Amenintarea ISIL a cauzat insa discordie in randul comunitatii jihadiste si multi dintre islamistii radicali au inceput sa faca apeluri in favoarea ostaticului, mai ales datorita convertirii sale.

Abu Omar Aqidi, unul dintre liderii factiunii Jabhat al-Nusra, a intervenit public, aratand ca Peter Kassig l-a tratat pe el si pe alti jihadisti raniti.

Astfel, Kassig "a reusit sa faca cu succes o operatie in timp ce eram bombardati de regimul sirian", spune Aqidi in mai multe declaratii postate pe Twitter, explicand ca acesta a reusit sa ii scoata o bucata de srapnel dintr-o rana.

El adauga ca Peter Kassig i-a tratat si pe alti colegi ai sai, printre care "Abu Dujana", care pare sa fie liderul cel mare al grupului din provincia Deir al-Zour, din nord estul Siriei.

Jabhat al-Nusra era rivalul ISIL, dar, dupa ce SUA au inceput bombardamentele, cele doua grupari au reinceput sa se inteleaga. Mesajele lui Aqidi sugereaza ca oamenii sai l-au cautat pe Kassig dupa ce acesta disparuse si ca au fost surprinsi cand a aparut in inregistrarile video ale ISIL.

Kassig a fost luat prizonier de ISIL pe 1 octombrie 2013, in timp ce ducea provizii medicale in Deir al-Zour pentru organizatia fondata de el. Prietenii lui Kassig il descriu drept un om foarte sensibil si sincer, bantuit de experientele traite in Irak, in 2007, ca ranger in armata SUA, si care dorea sa "dea ceva inapoi".

El continuase sa asigure sprijin medical in Siria, mult dupa ce frecventa rapirilor de straini organizate de ISIL a indepartat alte organizatii. In Siria, arata Aqidi, el a tratat toti ranitii de razboi, fara discriminare, atat civili, cat si luptatori.

Aqidi spune ca, atunci cand a fost tratat de Kassiq, el crezuse ca acesta era un camarad jihadist, abia ulterior dandu-si seama ca "era un activist umanitar care a adus ajutor mai mult de un an in Deir al-Zour, inainte de a fi rapit de ISIL".

Kassig s-a convertit la Islam inca de la inceputul captivitatii sale si si-a dedicat timpul practicii religioase. Cu toate acestea, Kassig a aparut intr-o inregistrare video a ISIL, purtand un costum portocaliu si stand ingenuncheat in desert in timp ce un extremist mascat promitea ca va fi ucis ca raspuns la loviturile aeriene americane.

Statul Islamic a ucis prin decapitare pana acum patru ostatici occidentali, si anume pe jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff, pe lucratorul umanitar britanic David Haines si voluntarul britanic Alan Henning.

Fortele speciale ale SUA au facut o incercare de a elibera ostaticii tinuti de ISIL, care insa a esuat. In inregistrarile video postate de Statul Islamic apare un jihadist mascat, cu accent britanic, care a fost poreclit de presa occidentala "Jihadi John", acesta fiind si cel care face decapitarile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Statul Islamic decapitari apel al Qaida, #al Qaida apel crutare ostatic, #al Qaida rugaminte ostatic viata , #Statul Islamic