Un militar american a fost retinut dupa ce a jurat credinta ISIS si a amenintat cu un atac armat

Marti, 11 Iulie 2017, ora 08:43
2724 citiri
Un militar american a fost retinut dupa ce a jurat credinta ISIS si a amenintat cu un atac armat
Foto:Arhiva Hepta.ro

Un militar american din Hawaii a jurat credinta organizatiei teroriste Statul Islamic, a ajutat la cumpararea unei drone pentru a fi folosita impotriva fortelor americane si a declarat ca vrea sa isi foloseasca pusca pentru a "ucide numeroase persoane", a anuntat FBI.

Ikaika Kang, sergent, a comparut luni in instanta intr-un tribunal federal din Honolulu, dupa ce a fost retinut sambata, pentru terorism.

Printre acuzatiile care il vizeaza se numara faptul ca militarul ar fi copiat documente militare secrete in 2015 si ca a vrut sa le transmita organizatiei teroriste. De asemenea, el i-ar fi jurat credinta liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Paul Delacourt, agentul special FBI insarcinat cu biroul din Hawaii, a dat asigurari ca niciun document nu a ajuns la Statul Islamic.

Documentele depuse de FBI in instanta arata ca ancheta care il vizeaza pe militarul in varsta de 34 de ani dureaza de un an. Pe parcurs, mai multi agenti FBI s-au prezentat drept membri ISIS si au discutat sau s-au intalnit cu Ikaika Kang.

Sambata, cand a fost retinut, un om al legii a mers la locuinta lui Kang, dandu-se drept sustinator al organizatiei jihadiste. Cei doi s-au filmat prezentand tehnici de lupta. Militarul era convins ca filmarile vor fi duse in Orientul Mijlociu, pentru a invata militantii sa lupte impotriva fortelor americane.

In plus, soldatul, specialist in arte martiale, a ajutat la cumpararea unei drone ce urma sa fie folosita pentru a ajuta soldatii ISIS sa scape de tancurile americane.

Armata i-a revocat in 2012 autorizatia de securitate lui Kang, care a fost controlor de trafic aerian la aeroportul militar Wheeler din Hawaii. El ar fi facut comentarii pro-islamiste la munca si ar fi amenintat ca isi va ucide colegii. Kang a obtinut autorizatia inapoi un an mai tarziu, dupa ce a indeplinit conditiile cerute de armata.

Cu toate acestea, documentele depuse de FBI in instanta arata ca armata considera ca Ikaika Kang s-a radicalizat in 2016.

Militarul are doua arme inregistrate pe numele sau - o pusca de asalt AR-15 si un pistol. Dupa atacul armat de vara trecuta, de la clubul Pulse din Orlando, el a spus unei surse citate sub acoperirea anonimatului ca "autorul a facut ceea ce trebuia" si ca "America este singura organizatie terorista din lume". De asemenea, el ar fi declarat la un moment dat ca "Hitler a avut dreptate (...) prin uciderea in masa a evreilor".

Kang s-a inrolat in armata in decembrie 2001, la cateva luni dupa atacurile din 11 septembrie. El a servit in Irak din martie 2010 pana in februarie 2011 si in Afganistan din iulie 2013 pana in aprilie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#militar american credinta ISIS, #militar american atac armat , #Statul Islamic