Un oficial irakian acuza: Statul Islamic ia armament din Romania de sute de milioane de euro

Luni, 02 Februarie 2015, ora 12:25
5722 citiri
Un oficial irakian acuza: Statul Islamic ia armament din Romania de sute de milioane de euro
Foto: Huffington Post

Un oficial irakian a acuzat ca Statul Islamic urmeaza sa achizitioneze munitie in valoare de 300 de milioane de dolari din Romania, insa ambasada noastra in Irak a negat informaia.

Presedintele Comisiei parlamentare pentru Securitate si Aparare din Irak, Hakim Zamili, i-a cerut sambata premierului irakian Haider al-Abadi sa intervina urgent pentru oprirea acestei tranzactii, in care luptatorii Statului Islamic ar urma sa cumpere munitie de 300 de milioane de dolari din Romania, cu bani acordati de catre o tara vecina a Irakului, relateaza Iraqi News.

"Ii cer prim-ministrului sa intervina imdiat pentru a opri achizitia de munitie in valoare de 300 de milioane de dolari de catre ISIL din Romania. Tranzactia este finantata de una dintre tarile vecine", a declarat oficialul irakian.

Reactia ambasadorului roman in Irak, Jacob Prada, a aparut duminica, diplomatul negand ca tara noastra ar fi facut o astfel de intelegere cu organizatia terorista.

Prada a adaugat ca toate exporturile de arme din Romania catre Irak se realizeaza cu acordul guvernului irakian.

"Informatia despre exporturile de arme si munitie catre gruparea ISIL este incorecta", a afirmat ambasadorul roman, adaugand ca tara noastra "nu furnizeaza arme niciunei tari din vecinatatea Irakului" si ca "toate exporturile de arme catre Irak sunt realizate cu stiinta guvernului irakian, fiind inregistrate si la ambasada".

Romania a fost acuzata in mai multe randuri ca a furnizat arme jihadistilor de la Statul Islamic. In august 2014, un oficuial militar rus a spus ca extremistii islamisti din Irak ar fi primit arme de la serviciile secrete occidentale, care ar fi fost luate din tari est-europene, printre care si Romania.

Romania, printre tarile care i-au aprovizionat cu arme pe teroristii din Statul Islamic?

De asemenea, in luna septembrie a anului trecut, Standart News a relatat ca Statul Islamic isi procura arme, de la rachete, la grenade si veste anti-glont, din Romania, Bulgaria, Croatia si Ucraina.

Statul Islamic isi cultiva adeptii in Bulgaria si isi procura arme inclusiv din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Statul Islamic Romania, #Statul Islamic arme Romania, #Statul Islamic munitie Romania, #Statul Islamic cumpara arme Romania , #Statul Islamic