Vandute goale, la licitatie: Povestea cutremuratoare a virginelor yazidi, facute sclave in Siria

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 23:47
29232 citiri
Vandute goale, la licitatie: Povestea cutremuratoare a virginelor yazidi, facute sclave in Siria
Foto: captura YouTube/CBS

Ororile Statului Islamic nu au limite. Conform unui raport al Natiunilor Unite, Statul Islamic vinde tinerele fete yazidi din Irak ca sclave in Siria. Sute de fete au fost deja vandute, arata statisticile.

Statul Islamic trimite "cele mai frumoase virgine" pe care le captureaza pe pietele de sclavi din Raqqa, Siria, unde sunt vandute ca obiecte sexuale celui care liciteaza mai mult, transmit oficialii ONU, citati de Daily Mail. Orasul Raqqa a fost "adoptat" drept capitala a Statului Islamic.

Inainte de a fi vandute, tinerele ale caror sate au fost atacate sunt dezbracate si verificate daca si-au pierdut fecioria. Li se evalueaza corpul, dupa care sunt trimise la licitatii, a declarat Zainab Bangura, din partea ONU.

Unele sunt oferite intai liderilor Statului Islamic, apoi emirilor, dupa care soldatilor.

Un cumparator achizitioneaza de obicei trei sau patru fete, pe care le tine cateva luni, pana se "satura" de ele, dupa care le vinde din nou, mai afirma Zainab Bangura.

"Am auzit de cazul unei fete care a fost vanduta de 22 de ori si de un lider Takfiri care a scris numele sau pe mana unei fete, pentru a arata ca a fost proprietatea sa", a mai spus aceasta.

Ororile Statului Islamic: Violeaza copii, le opereaza pe fete sa fie din nou virgine - raport ONU

Statul Islamic comite sistematic infractiuni de natura sexuala impotriva femeilor si copilelor yazidi, afirma si Human Rights Watch. In luna august a anului trecut, 200 de fete au fost rapite din casele lor, in nordul Irakului.

"Zeci de mii de membri ai Statului Islamic se asteapta sa se casatoreasca cu astfel de femei, dupa recrutare", mai explica Zainab Bangura.

Femeilor li se interzice sa-si acopere capul, dupa ce unele s-au sinucis folosindu-se de batice si esarfe.

Exista cel putin un caz in care o fata a fost arsa de vie dupa ce a refuzat sa fie supusa la "acte sexuale extreme".

Au existat insa si situatii in care fete si femei au fost eliberate. S-a intamplat in aprilie, cand 200 de femei yazidi, dar si copii si batrani, au fost eliberati in Kirkuk, dupa ce fusesera rapiti in iunie 2014. Printre acestia se afla insa si o fetita de noua ani, insarcinata, care fusese abuzata de 10 barbati.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#virgine yazidi vandute sclave sexuale, #abuzuri virgine yazidi stat islamic, #femei yazidi abuzate stat islamic , #Statul Islamic