Viata jihadistilor in Statul Islamic: Cat castiga pe luna si cum arata o zi obisnuita de munca

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 13:55
15321 citiri
Viata jihadistilor in Statul Islamic: Cat castiga pe luna si cum arata o zi obisnuita de munca
Foto: Arhiva Hepta.ro

Jihadistii francezi care lupta alaturi de Statul Islamic au dezvaluit ce salarii castiga de la organizatia terorista, cum arata o zi obisnuita din viata lor si de ce unii aleg sa se intoarca in Europa.

Informatiile apar intr-un raport al Departamentului penru Probleme Penale din Franta, care cuprinde marturiile luptatorilor francezi investigati dupa ce s-au intors in tara din Siria sau Irak, potrivit publicatiei Le Monde, citate de International Business Times.

Carnea de tun a Statului Islamic: Viata si moartea tinerilor trimisi de jihadisti pe campul de lupta

Documentul a ajuns la fiecare magistrat care investigheaza terorismul in Franta, la inceputul lunii octombrie.

Dupa ce ajung in Siria, luptatorii straini sunt cazati in tabere de antrenament, au povestit jihadistii francezi. Acolo, se trezesc in fiecare zi la ora 5:30 pentru rugaciunea de dimineata, apoi incep antrenamentele fizice (alergare, flotari, cursuri de atac), antrenamente militare (trageri cu Kalashnikovul, lansari de rachete si grenade), pregatire psihica (rezistenta la frig si foame) si invataturi religioase.

De asemenea, luptatorii trebuie sa faca de garda noaptea. Doar dupa ce acest antrenament este finalizat, combatantii sunt grupati in batalioane in functie de afinitati culturale si limba.

Grea e viata de luptator al Statului Islamic - un jihadist se plange ca ceilalti ii fura pantofii si nu stau la rand

Raportul arata ca unii dintre recrutii francezi s-au afirmat in interiorul Statului Islamic, devenind lideri de grup, membri ai politiei islamice sau chiar imami. Altii devin luptatori sau asistenti medicali, iar altii primesc "joburi domestice", cum ar fi ingrijitori sau bucatari.

Cazare si 100 de dolari pe luna

Statul Islamic le ofera cazare recrutilor, care primesc si salarii in functie de sarcinile pe care le au de indeplinit. Un barbat investigat dupa ce s-a intors in Franta a dezvaluit ca luptatorii alaturi de care locuia erau platiti cu 100 de dolari pe luna.

Nenorociti pe viata de Statul Islamic: Povestile cumplite ale copiilor pe care a vrut sa-i faca soldati

In document se mai precizeaza ca multi dintre fostii jihadisti nu au recunoscut ca au luat parte la lupte, ci mai degraba au vorbit despre simple patrule pe care le faceau.

Un combatant a povestit cum el si grupul lui au "securizat" mai multe sate siite si kurde prin impuscarea oricarei persoane le iesea in fata. Exista si informatia ca zeci de francezi au murit in atacuri sinucigase.

Marturii sfasietoare din captivitate: Cum l-a torturat Statul Islamic pe un ostatic danez

De asemenea, un jihadist francez a recunoscut ca a participat la o "sesiune de taiere de gaturi" ale unor sirieni care nu s-ar fi suspus interpretarilor extremiste ale legii islamice sharia.

El a marturisit chiar ca a tinut capul unui prizonier in timp ce era decapitat. Altii au spus ca asistau la executii, batai cu pietre, amputari si biciuiri in piata publica din orasul sirian Azaz de doua-trei ori pe saptamana.

Traficantii de heroina, homosexualii, rebelii si cei acuzati de vrajitorie sau adulter erau executati pe strazi, iar corpurile lor erau expuse timp de doua zile, "cu o eticheta ce indica motivul pentru care au fost executati", potrivit declaratiei unui fost membru al politiei islamice.

Barbatul, care a povestit cum erau pedepsiti si traficantii de cannabis si tutun prin biciuire, a vorbit si despre cazul unui baiat de 14 ani decapitat pentru ca a intrerupt o rugaciune. El a explicat si cum un batran considerat vrajitor a fost decapitat cu o sabie si cum un homosexual a fost aruncat pe o fereastra.

Unii dintre luptatorii straini s-au intors acasa dupa ce si-au dat seama ca viata este cumplita sub teroarea Statului Islamic, insa altii vin inapoi pentru a promova jihadul in tari europene, asa ca autoritatile din UE sunt in ultima perioada mai vigilente ca niciodata.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Statul Islamic salarii, #Statul Islamic zi munca, #Statul Islamic antrenament , #Statul Islamic