100 de arestari, intr-o operatiune globala impotriva fraudelor informatice

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 11:09
1086 citiri
100 de arestari, intr-o operatiune globala impotriva fraudelor informatice
Foto: ruvr.ru

FBI a anuntat ca mai mult de 100 de persoane au fost arestate in SUA, Marea Britanie si Ucraina in cadrul anihilarii unei retele internationale de fraude informatice care a reusit sa sustraga 70 de milioane de dolari numai din SUA, relateaza BBC News online.

Si patru cetateni rusi au fost arestati in acest dosar. "Am primit o notificare oficiala de la FBI legata de arestarea a patru cetateni rusi si a doi cetateni moldoveni, la 30 septembrie, suspectati de conspiratie in vederea comiteriiunor fraude bancare si folosirii de pasapoarte false", a spus un responsabil rus, citat de RIA Novosti.

Sefii retelei incercasera sa fure 220 milioane de dolari, a spus FBI, precizand ca acesta este unul dintre cele mai mari cazuri de furt cibernetic investigate vreodata, relateaza CNN.

"Cele cinci persoane arestate in Ucraina conduceau operatiunile", a declarat responsabilul Gordon Snow.

39 cetateni americani si 20 de persoane care locuiau in Marea Britanie sunt de asemenea in custodie, ele ajutand la operatiunea sofisticata de furt cibernetic ce viza mai ales afaceri mici sau medii si institutii.Victime au fost si cateva biserici, organizatii nonprofit si diverse persoane. In total, FBI a identificat 390 de victime in lumea afacerilor, in randul institutiilor sau diverse persoane in SUA.

Reteaua viza tintele care nu erausuficient protejatesi intra in conturile bancare.

Primele informatii legate de aceste fapte auaparut in Omaha, in mai 2009, iar FBI a lansat operatiunea Trident Breach, care a dus la aceste arestari.

Autoritatile auspus ca numaiin New York s-au inregistrat pagubede circa trei milioane de dolari. Majoritatea persoanelor arestate erau "catari", care se ocupau de transferarea fondurilor furate si primeau un procentpentru serviciile lor.

Autoritatile nu l-au identificat pe creatorulsistemului.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#fraude informatice, #retea internationala fraude informatice, #destructurare retea fraude informatice , #stiri externe