2.000 de morti in urma calamitatilor naturale din Asia-Pacific

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 21:46
1335 citiri
2.000 de morti in urma calamitatilor naturale din Asia-Pacific

Seisme, tsunami, taifunuri - catastrofele naturale care au lovit regiunea Asia-Pacific au facut ca aproape 2.000 de persoane sa-si piarda viata in decurs de o saptamana, potrivit unui bilant intocmit duminica de AFP pe baza surselor oficiale.

In Indonezia, ONU a evaluat numarul deceselor la cel putin 1.100 si estima sambata ca 3.000 pana la 4.000 de persoane se afla inca sub daramaturi dupa seismul de 7,6 grade care s-a produs miercuri.

Ministrul indonezian al Sanatatii a mentionat duminica un bilant de 551 de decese confirmate, in timp ce autoritatile si agentiile internationale au avertizat ca un bilant fiabil nu va fi disponibil totusi inainte de mijlocul saptamanii viitoare.

In acelasi timp, speranta de a mai gasi supravietuitori se diminua duminica in Indonezia, la patru zile de la producerea cutremurului violent din insula Sumatra. Mii de persoane sunt date disparute.

In Filipine, bilantul total al mortilor se ridica duminica la 308 dupa trecerea furtunii tropicale Ketsana, la 26 septembrie, care a provocat moartea a 293 de persoane la Manilla si in imprejurimile capitalei filipineze. Taifunul Parma, care a maturat sambata extremitatea nordica a insulei Lucon, a facut 15 morti.

In Vietnam, bilantul taifunului Ketsana a atins 162 de morti si 616 raniti. Crucea Rosie a lansat un apel international pentru strangerea de fonduri care sa vina in ajutorul celor 210.000 de sinistrati.

Ketsana a provocat, de asemenea, moartea a 24 de persoane in Laos si 17 decese in Cambodgia.

In Asia de Sud, India a platit un tribut greu dupa inundatiile din sudul tarii - cel putin 200 de persoane au murit in ultimele zile. Soldati si elicoptere ale armatei au fost mobilizati pentru a veni in ajutorul localnicilor ramasi izolati din cauza intemperiilor. Militarii au distribuit pachete cu alimente si material medical in satele inundate.

In insulele Samoa, din Pacificul de Sud, unde marti un seism cu magnitudinea 8 a provocat un tsunami, au murit 176 de oameni. Adevarati pereti de apa, de aproape opt metri inaltime, au devastat arhipelagul alcatuit din statul independent Samoa si insulele Samoa americane.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#bilanti morti Asia, #calamitati naturale Asia, #inundatii India, #cutremur Samoa, #cutremur indonezia, #taifun Vietnam , #stiri externe
Comentarii
L
Lake
rank 1
"...vor fi cutremure de pãmânt, foamete și ciumi...", sau alte 'turburări'