20.000 de membri ai US Navy din Japonia vor fi examinati psihologic

Miercuri, 30 Aprilie 2008, ora 13:00
1193 citiri
20.000 de membri ai US Navy din Japonia vor fi examinati psihologic

Armata americana ii va supune pe cei 20.000 de membri ai marinei desfasurati in Japonia unei examinari psihologice, pentru a preveni incidentele, dupa ce un militar american a ucis un sofer de taxi, relateaza AFP.

"Comandantul fortelor navale americane, James Kelly, a venit la Primarie, pentru a-i explica programul sau primarului", a explicat un purtator de cuvant al administratiei din Yokosuka, un oras-port situat la sud de Tokyo, unde se afla cea mai mare baza a marinei americane din arhipelag.

Examinarea ce va fi lansata in luna mai si va fi prima de acest tip desfasurata de armata americana in Japonia.

Vor fi analizate modul de viata si starea psihologica a celor 20.000 de soldati din marina, precum si a personalului civil american din arhipelag.

Daca vor fi descoperite comportamente violente sau atitudini ingrijoratoare la unii militari, acestia vor fi instruiti sau vor primi consiliere, potrivit unui document inmanat de US Navy autoritatilor din Yokosuka.

"Programul desfasurat de US Navy in Japonia va fi propus si (altor - n.red.) forte americane" prezente in arhipelag - Infanteria, Aviatia si Corpul Puscasilor Marini - care au militari desfasurati pe "termen mediu sau lung".

Mai multe crime atribuite soldatilor americani detasati in Japonia i-au adus in prim-plan pe cei 40.000 de militari ai Statelor Unite din arhipelag.

Un ofiter din marina americana a fost inculpat recent de justitia japoneza pentru uciderea unui sofer de taxi la Yokosuka.

Patru puscasi marini vor fi audiati in cursul primaverii de Curtea Martiala pentru presupusa violare in grup a unei japoneze in varsta de 20 de ani, la Hiroshima, in estul tarii.

Un alt puscas marin a fost acuzat de violarea unei adolescente japoneze la Okinawa, in sudul tarii, in luna februarie. Acesta se va prezenta la randul sau in fata Curtii Martiale.

Un alt soldat american a fost acuzat ca ar fi violat o filipineza, la Okinawa. El este arestat de armata, iar soarta sa nu a fost decisa inca.

Mai multe mii de persoane au manifestat la sfarsitul lunii martie in Okinawa pentru a protesta fata de prezenta militara americana si fata de inmultirea unor astfel de incidente.

Viktor Orban s-a activat după ce SUA au aprobat ajutorul pentru Kiev: Occidentul este „la un pas“ de a-și trimite soldații în Ucraina
Viktor Orban s-a activat după ce SUA au aprobat ajutorul pentru Kiev: Occidentul este „la un pas“ de a-și trimite soldații în Ucraina
Potrivit lui Viktor Orban, liderii europeni văd războiul din Ucraina "ca pe războiul lor și îl duc ca pe războiul lor". Premierul ungar Viktor Orban, care se opune ajutorului militar...
Bancul Zilei: Ce a găsit un general care vizita o unitate militară
Bancul Zilei: Ce a găsit un general care vizita o unitate militară
Un mare general vizitează o unitate militară. Ordine, curățenie, tot lună. Când, pe aleea spre Comandament, vede un chiștoc. Generalul se învinețește la față de mânie: - A cui...
#soldati, #americani, #examinati, #psihologic , #stiri externe
Comentarii
S
spaima vacarilor
rank 1