Ziare.com

2012, Anul International al CAR-urilor

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 16:27

   

2012, Anul International al CAR-urilor
Natiunile Unite au desemnat 2012 Anul International al CAR-urilor.

"Consiliul Mondial al Caselor de Ajutor Reciproc (WOCCU) a fost intotdeauna mandru ca se afla in fruntea dezvoltarii globale a caselor de ajutor reciproc, dar Anul International al CAR-urilor ridica valoarea rolului important pe care il joaca acestea," potrivit lui Pete Crear, presedinte si Director Executiv al WOCCU, care a fost unul dintre membrii comitetului Natiunilor Unite care a elaborat recomandarea, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Membri din conducerea WOCCU au contribuit la raportul Secretarului General al Natiunilor Unite, "Casele de Ajutor Reciproc in Dezvoltarea Sociala," care a servit drept baza pentru recomandare.

Recomandarea care a dus la votul Adunarii Generale mentioneaza abilitatile caselor de ajutor reciproc de a "promova cea mai completa participare posibila la dezvoltarea economica si sociala a tuturor oamenilor".

Ea recomanda promovarea si dezvoltarea cooperativelor financiare pentru a atinge scopul de finantare a tuturor categoriilor de persoane prin acordarea accesului la servicii financiare.

Declaratia Natiunilor Unite incurajeaza toate tarile membre si organizatiile imputernicite sa sprijine casele de ajutor reciproc prin constientizarea publica a rolurilor pe care le au acestea in "dezvoltarea sustinuta, eradicarea saraciei si (sprijinirea) mijloacele de existenta din cadrul diferitelor sectoare economice din zonele urbane si rurale."

In continuare, declaratia incurajeaza guvernele sa creeze medii legale si sociale care sa conduca la promovarea dezvoltarii CAR-urilor "prin asigurarea unui teren neutru pentru casele de ajutor reciproc fata de alte institutii comerciale si sociale, inclusiv stimulente adecvate in ceea ce priveste taxele si accesul la servicii si piete financiare."

WOCCU va colabora cu ONU si cu Alianta Internationala a Cooperativelor in ceea ce priveste planificarea si promovarea Anului International al CAR-urilor. Din Romania membra WOCCU este Federatia Caselor de Ajutor Reciproc (FEDCAR).

In intreaga lume 54.000 de case de ajutor reciproc din 97 de tari deservesc 186 milioane de oameni. In 2008, programele de asistenta tehnica ale Consiliului Modial au ajuns la 6,5 milioane de oameni din 16 tari.

B.B.

Citeste mai multe despre 2012 anul international CAR 2012 CAR ONU
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1610 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O alternativa foarte atragatoare.

In special pentru credite personale.
Un mod de a scapa de "marinimia" bancilor.

 

Afiliere

Daca la Consiliul Mondial al Caselor de Ajutor Reciproc, din Romania membra WOCCU este doar Federatia Caselor de Ajutor Reciproc ma intreb si eu sau va intreb Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc la ce uniune,federatie sau alianta internationala este afiliata?
Din comentariile facute de presa din Romania nu rezulta ca aceasta Uniune a Caselor de Ajutor Reciproc ar fi afiliata? Aceasta denota ca siguranta banilor mei nu pote fi sigura

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor