5 locuri de pe Terra incompatibile cu viata

Luni, 04 Februarie 2008, ora 12:15
7714 citiri
5 locuri de pe Terra incompatibile cu viata

Cinci regiuni de pe Pamant sunt adevarate locuri ale mortii pentru milioane de oameni care isi duc viata la doi pasi de pericol, potrivit site-ului The List Universe, citat de Pravda. Orasele, grupate intr-un top 5 al distrugerii, au fost afectate de poluare industriala, contaminare chimica sau sufera inca tragicele consecinte ale accidentelor nucleare. Cele mai periculoase zone pentru umanitate sunt in acest moment, in ordine: Cernobil din Ucraina, Sumgavit din Azerbaidjan, Vapi din India, Tianying din China, si Sukinda din India.

1. Cernobil, Ucraina

Consecintele celui mai grav accident nuclear din istorie continua sa se manifeste, afectand in jur de 5 milioane si jumatate de oameni, si ducand la o crestere alarmanta a cazurilor de cancer de tiroida. Incidentul nuclear a compromis perspectivele ecnomice ale regiunilor inconjuratoare, si a distrus pentru multa vreme potentialul agricol al terenurilor din Cernobil.

2. Sumqayit, Azerbaijan

O alta dovada a mostenirii toxice a industriei sovietice, orasul cu 275.000 de suflete se lupta cu urmele contaminarii cu petrol si produse chimice, din zilele in care era un centru al productiei petrochimice. Ca o consecinta, la azerii din localitate se intalnesc cu 22 pana la 51% mai multe cazuri de cancer decat la restul compatriotilor. Copii, in plus, sufera de o serie de malformatii genetice, de la retard mintal pana la boli ale oaselor.

3. Vapi, India

Acest oras, situat la limita centurii industriale a Indiei, in statul Gujarat, este un adevarat depozit de deseuri toxice, ramasite ale peste 1.000 de fabrici, inclusiv petrochimice, de pesticide si de produse farmaceutice. Reziduurile s-au infiltrate in reteaua de apa a orasului punand in pericol viata locuitorilor.

4. Tianying, China

Centru al productiei chineze de plumb, orasul de 160.000 de locuitori este considerat drept unul dintre cele mai poluate 8 localitati din China, potrivit guvernului de la Beijing. Concentratia de plumb in aer si sol este de 8,5 pana la 10 ori mai ridicata decat standardele nationale de sanatate. In plus, nivelul de plumb din recolte este de 24 de ori mai ridicat decat standardele admise de oficialii din sanatate.

5. Sukinda, India

Orasul este centrul celor mai mari mine de cupru din lume, metal folosit pentru productia de otel, printre altele. 2,6 milioane de oameni sunt in pericol, din cauza contaminarii apelor din valea fluviului Brahmani, cu crom provenit de la cele 30 de miloane de tone de deseuri, inregistrate de organizatiile de mediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#locuri, #incompatibile cu viata, #Terra , #stiri externe