A fost depistata o noua tulpina de gripa aviara. Reincepe isteria?

Luni, 29 August 2011, ora 14:37
1993 citiri
A fost depistata o noua tulpina de gripa aviara. Reincepe isteria?
Foto: TopNews

O noua tulpina a virusului gripei aviare (H5N1), care in 2009 a ucis sute de persoane, se raspandeste in China si Vietnam.

Agentia pentru Agricultura si Alimente a ONU a anuntat ca o tulpina mutanta a virusului, care poate contamina chiar si persoanele vaccinate impotriva virusului gripei aviare, ar putea duce la o noua pandemie. Agentia recomanda monitorizarea cu atentie a situatiei.

Virusul H5N1 a infectat aproape 565 de persoane, de cand a aparut in 2003, iar 331 dintre acestea au murit, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ultimul deces a survenit saptamana trecuta in Cambodgia, unde in ultimul an s-au inregistrat opt cazuri fatale de infectare cu H5N1.

Din 2003, au fost ucise aproape 400 de milioane de pasari, iar pagubele provocate de virus au fost de aproape 20 de miliarde de dolari, insa pana in 2006 virusul a fost eliminat din cele 63 de tari in care au existat imbolnaviri.

Din 2008, au existat cazuri sporadice de raspandire a viruslui, in ultimul an fiind aproape 800 de cazuri inregistrate.

Agentia avertizeaza insa ca migratia ajuta virusul sa se raspandeasca pe distante mari, iar in ultimile 24 de luni virusul a inceput sa apara in tari in care fusese eliminat, precum Israel, teritoriile palestiniene, Bulgaria, Romania, Nepal si Mongolia.

Tulpina de virus care se extinde acum in China si Vietnam ar putea imbolnavi chiar si persoane care au fost vaccinate. Autoritatile din Vietnam sunt in alerta, iar raspandirea virusului in Vietnam pune in pericol Cambodgia, Thailanda si Malaezia.

In tarile in care virusul exista deja se estimeaza ca vor fi cele mai mari probleme: Bangladesh, China, Egipt, India, Indonezia si Vietnam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi, 18 aprilie, ”îngrijorarea enormă” faţă de răspândirea în creştere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#gripa aviara, #tulpina gripa aviara , #stiri externe