Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Accident de autocar in Mexic: 26 de persoane au murit

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 08:21
1041 citiri
Accident de autocar in Mexic: 26 de persoane au murit
Foto: Arhiva

Cel putin 26 de persoane au murit si alte 27 au fost ranite, dintre care 18 se afla in stare grava, in accidentul unui autocar care s-a prabusit intr-o prapastie, in statul mexican Nayarit (vest), a declarat pentru AFP Protectia civila locala.

Vehiculul venea de la "Chihuahua si avea ca destinatie satul Rincon de Guayabitos. Accidentul a avut loc la ora 04:00 dimineata. Avem 26 de morti si 27 de raniti" printre care si copii, a declarat prin telefon ofiterul de garda al Protectiei civile din Nayarit, Omar Landazuri, dupa o prima declaratie in care bilantul era de 21 de morti.

"Autocarul s-a rasturnat, a inceput sa cada in prapastie si oamenii au fost aruncati afara", a adaugat acesta anterior.

Primele ipoteze mentioneaza un exces de viteza sau posibilitatea ca soferul sa fi adormit la volan. Accidentul a avut loc la aproximativ 750 de kilometri nord-vest de Mexico.

Directorul Protectiei civile a statului Nayarit, Martin Tapia, a declarat ca vehicului a cazut 100 de metri si transporta peste 50 de persoane.

Autocarul apartinea companiei Express Oro Tours si fusese inchiriat de un grup de excursionisti din statul Chihuahua (nord) pentru a ajunge la Rincon de Guayabitos, o statiune balneara pe coasta Pacificului.

Acesta este al treilea accident grav ce implica un autocar in Mexic de la inceputul anului.

Cel mai grav s-a produs la 20 aprilie, cand un vehicul care transporta muncitori agricoli a intrat in coliziune cu un alt autovehicul, provocand moartea a 43 de persoane in statul Veracruz (est).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#accident autocar Mexic , #stiri externe