Alegeri in Kosovo: Observatorii europeni au primit informatii despre fraude grave

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 18:14
732 citiri
Alegeri in Kosovo: Observatorii europeni au primit informatii despre fraude grave
Foto: lookatvietnam.com

Observatorii europeni la alegerile, de duminica, din Kosovo au primit informatii despre fraude grave in doua districte. Cea care a condus echipa de monitorizare, Doris Pack, a declarat ca alegerile au decurs, in general, bine, insa a cerut sa fie luate masuri impotriva unor oficiali suspectati de fraude.

Oficialul spune ca rata de participare, aproape de doua ori mai mare decat de obicei in Kosovo, este foarte suspecta. "Nu cred ca acest lucru este posibil. Da, in Rusia, inainte, sau in Germania de Est inainte, sau chiar in China. Dar nu cred ca in Kosovo, unde am incercat sa instalam structuri democratice", a precizat politicianul german, potrivit BBC.

Pe de alta parte, Doris Pack a felicitat participarea intr-un numar cat mai mare a etnicilor sarbi.

Votul a declansat ingrijorari si in randul reprezentantilor ambasadei americane in Kosovo, arata un comunicat. Potrivit documentului, ambasadorul Christopher Dell a fost martor la unele neregului, precum faptul ca numarul voturilor il depasea pe cel al semnaturilor.

La randul sau, Comisia Electorala Centrala a precizat ca procesul de votare din Kosovo a fost un succes, iar problemele tehnice "nu au afectat procesul".

Intre timp, alegatorii din Kosovo au fost felicitati, la Bruxelles, de catre oficialii europeni pentru "maniera calma si ordonata in care a avut loc procesul de votare".

Alegerile de duminica din Kosovo au fost castigate, potrivit rezultatelor partiale, de catre Partidul Democratic din Kosovo al premierului Hashim Thaci.

Alegerile parlamentare din Kosovo au fost primele de la declararea independentei. 72 de state membre ONU au recunoscut pana acum independenta Kosovo. Printre ele nu se numara si Romania.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alegeri Kosovo fraude, #observatori europeni Kosovo , #stiri externe