Ambasada Romaniei la Teheran nu a adapostit pana acum manifestanti

Luni, 22 Iunie 2009, ora 19:46
1398 citiri
Ambasada Romaniei la Teheran nu a adapostit pana acum manifestanti

Ambasada Romaniei din Teheran nu a primit, pana in prezent, nicio solicitare de a gazdui manifestatnti raniti sau care necesita refugiu, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Alin Serbanescu.

Duminica au aparut o serie de informatii potrivit carora mai multe ambasade din Iran au primit e-mail-uri sau mesaje de la ONG-uri sau persoane private prin care li se cere sa-si deschida portile pentru ca manifestantii opozitiei sa-si poata gasi un refugiu. Potrivit lui Alin Serbanescu, Ambasada Romaniei nu a primit nicio astfel de solicitare.

Italia a anuntat luni ca este dispusa sa-si deschida ambasada din Teheran pentru protestatarii raniti, in coordonare cu alte natiuni europene, a anuntat Ministerul de Externe de la Roma.

Initiativa Italiei vine dupa ce Suedia a spus ca va analiza daca tarile din UE pot coordona un plan pentru a-si deschide ambasadele pentru protestatari, a spus ministerul.

In schimb, MAE a emis un avertisment de calatorie in Iran, subliniind ca "exista factori confirmati de risc" si i-a sfatuit pe cetatenii romani sa evite deplasarile in acea tara daca nu sunt necesare.

MAE recomanda cetatenilor care decid totusi sa se deplaseze in Iran sa contacteze in prealabil Ambasada Romaniei la Teheran, pentru a intra in posesia datelor de ultim moment privind situatia de securitate si sfaturi de calatorie in anumite zone, detalii privind sederea, zonele de evitat si modul de acces pe teritoriul Iranului.

De asemenea, Ministerul de Externe recomanda evitarea zonelor in care se desfasoara mitinguri, manifestatii politice sau in care exista concentrari masive de forte de politie. In plus, este indicata evitarea zonelor din apropierea unor institutii guvernamentale sau deplasarea in timpul noptii.

"In cazul in care trebuie sa va deplasati in aceasta tara, va recomandam sa obtineti viza necesara de la Ambasada Iranului fiind de asteptat ca in perioada urmatoare sa se produca modificari in privinta facilitatii actuale de acordare a vizelor pe aeroportul international din Teheran. Va recomandam cu insistenta sa va incheiati asigurare de calatorie, medicala si de viata in cazul unei calatorii in Iran", mai atrage atentia Ministerul de Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#MAE sfaturi calatorie, #Ambasada Romania Teheran, #Iran proteste , #stiri externe