Avion prabusit in Libia: Cel putin 100 de morti, un copil a supravietuit

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 10:38
5994 citiri
Avion prabusit in Libia: Cel putin 100 de morti, un copil a supravietuit
Foto: Disconaplondon

Un avion s-a prabusit, miercuri, pe aeroportul din Tripoli, in Libia, iar in urma accidentului si-au pierdut viata 104 persoane.

Primele informatii anuntau ca toti pasagerii care se aflau la bordul avionului si-au pierdut viata, potrivit The Bali Times.

O sursa citata de postul de televiziune Al Jazeera sustine, insa, ca exista si un supravietuitor: un copil in varsta de opt ani.

Ulterior, informatia a fost confirmata de ministrul Tramnsporturilor din Libia, care a adaugat ca si-au pierdut viata cel putin 96 de persoane, relateaza AP.

Potrivit CNN, s-ar fi gasit cutia neagra a avionului, care va oferi informatii despre evenimentele petrecute in ultimele clipe dinaintea tragediei.

Avionul s-a prabusit in timpul manevrelor de aterizare, cand se afla la doar un metru departare de pista. Aparatul a explodat si s-a dezintegrat complet la impactul cu solul. Ministrul Transporturilor libian a anuntat ca s-a eliminat ipoteza unui atac terorist, insa nu se cunosc cauzele accidentului.

Compania Afriqiyah Airways a confirmat tragedia pe site-ul oficial si a anuntat ca se desfasoara operatiuni pentru gasirea eventualilor supravietuitori.

Cu toate acestea, compania a anuntat ca "nu se cunosc informatii despre posibilele victime sau supravietuitori". La bordul avionului se aflau 93 de pasageri si 11 membri ai echipajului, potrivit anuntului companiei.

Se pare ca la bordul avionului se aflau pasageri de diverse nationalitati, printre care si britanici si sud-africani, iar membrii echipajului erau de nationalitate libiana, potrivit unui angajat al companiei, citat de BBC. Ministerul de Externe olandez a confirmat ca la bordul avionului se aflau zeci de cetateni olandezi.

Avionul venea din Africa de Sud si trebuia sa ajunga in Libia, anunta oficialii. Dupa escala la Tripoli, avionul trebuia sa mai efectueze un zbor pana in Gatwick.

Aeronava Airbus apartinand Afriqiyah Airways, companie detinuta de un fond de investitii mixt, trebuia sa aterizeze la Tripoli, dupa o cursa dinspre Johannesburg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#avion prabusit, #accident avion Libia, #avion prabusit Tripoli , #stiri externe