Ziare.com

CE se va asigura ca autoritatile italiene respecta drepturile imigrantilor

Marti, 08 Iulie 2008, ora 17:26

   

CE se va asigura ca autoritatile italiene respecta drepturile imigrantilor
Vicepresedintele Comisiei Europene, Jacques Barrot, a declarat, marti, in cadrul unei intalniri cu ministrul internelor Cristian David, ca va urmari ca noile masuri adoptate de autoritatile italiene in privinta imigrantilor sa fie aplicate cu respectarea drepturilor personale si a normelor europene.

"Ministrul Cristian David si-a exprimat preocuparea autoritatilor romane fata de masurile luate de guvernul italian si a solicitat comisiei sa aiba in atentie aplicarea acestora, pentru a fi nediscriminatorii si pentru a nu aduce atingere drepturilor cetatenilor europeni", se arata intr-un comunicat al Ministerului Internelor si Administratiei Publice.

Oficialul europeni a transmis ministrului David ca sprijina Romania in procesul de aderare la spatiul Schengen si a constatat progresele facute de autoritatile romane in ceea ce priveste securizarea frontierelor si respectarea calendarului de aderare.

In acelasi timp, David a primit asigurari ca va fi sustinut in demersul de a infiinta un centru regional de protectie civila privind interventia in caz de dezastre naturale, in parteneriat cu Bulgaria si Grecia, care sa acopere si zona Balcanilor de Vest.

"Avand in vedere experienta Romaniei, care a venit in ajutorul Greciei in contextul incendiilor din 2007, Jacques Barrot a apreciat aceasta modalitate de cooperare si solidaritate regionala care vine in intampinarea viziunii, atat a comisiei, cat si a presedintiei franceze", se arata in comunicatul MIRA.

In cadrul intalnirii, s-a mai discutat si despre strategia anticoruptie in administratia publica locala care are ca obiective modernizarea, debirocratizarea si transparentizarea administratiei romanesti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 496 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor